PREMINULA PROŠLE SEDMICE

U Njujorku sahranjena Ivana Tramp: Ostavljala je trag i kod muškaraca i kod žena

Misa je održana u crkvi na Menhetnu, a ispraćaju su prisustvovali bivši predsjednik i njihovo troje djece Donald Tramp Jr., Ivanka Tramp i Erik Tramp

H. J. I.

20.7.2022

U Njujorku sahranjena Ivana Tramp - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Ivana Tramp (Trump), prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump), sahranjena je u srijedu u Njujorku.

Misa je održana u crkvi na Menhetnu, a ispraćaju su prisustvovali bivši predsjednik i njihovo troje djece Donald Tramp Jr., Ivanka Tramp i Erik Tramp. Služba je bila zatvorena za javnost.

- Imala je pamet, imala je ljepotu. Bila je utjelovljenje američkog sna. Bila je sila prirode - rekao je Erik Trump u svom govoru, piše New York Post.

Ivanka Trump u emotivnom govoru opisala je svoju majku kao "pionirku u poslovnom svijetu".


- Dok sam odrastala, majka mi nije govorila da žena može učiniti sve što poželi, pokazala mi je. Ostavljala je trag i kod muškaraca i kod žena. Jednom mi je rekla da ne postoji ništa što ne može raditi u štiklama. Naučila nas je kako loviti ribu kopljem, a zatim skuhati ono što ulovimo. Naša mama nam je proširila um - prisjetila se Ivanka.

Ivana Trump (73) pronađena je mrtva u stanu na Menhetnu prošle sedmice. Ona i bivši predsjednik bili su u braku od 1977. do 1992. godine.

Mnogi izvori navode je kako uspješnu poduzetnicu koja je pomogla u gradnji Trampovog "carstva nekretnina".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.