REPUBLIKANSKA PREDSTAVNICA

Američka političarka poginula u teškoj saobraćajnoj nesreći

Šerif Džef Sigel rekao je da je Džeki Valorski (58) bila u automobilu kada je u njega udario drugi automobil nešto poslije 12:30 sati

Džeki Valorski. Agencije

H. J. I.

3.8.2022

Republikanska predstavnica Džeki Valorski (Jackie Walorski) iz Indijane poginula je u saobraćajnoj nesreći u srijedu popodne, potvrdila je njena kancelarija.

- Vratila se kući da bude sa svojim Gospodom i Spasiteljem, Isusom Hristom - navodi se u saopćenju njene kancelarije, koju je na Twitteru prenio lider manjine u Predstavničkom domu Kevin Mekarti (McCarthy).

- Molim vas, zadržite njenu porodicu u svojim mislima i molitvama. U ovom trenutku nećemo imati više komentara - saopćila je njena kancelarija.

Šerif Džef Sigel rekao je da je Džeki Valorski (58) bila u automobilu kada je u njega udario drugi automobil nešto poslije 12:30 sati. Sva tri putnika u jednom od automobila - Valorski, njen okružni direktor Zekeri Pots (27) i direktorica komunikacija Ema Tomson (28) - umrli su od posljedica zadobijenih povreda.

Jedini putnik u drugom automobilu koji je učestvovao u nesreći, također je proglašen mrtvim na mjestu nesreće, navodi Sigel.

Valorski je izabrana da predstavlja 2. kongresni okrug Indijane 2012. nakon što je odslužila tri mandata. Bila je najviši republikanac u etičkom komitetu Predstavničkog doma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.