GUŽVE SU MANJE

Evo kakvo vrijeme vas očekuje ukoliko planirate na more u septembru

Prosječna temperatura mora bit će 25 stepeni, što je prijatno za kupanje

Plaža u Antaliji. AGENCIJE

A. O.

23.8.2022

Septembar je idealan mjesec za godišnji odmor, ali i za odlazak na more, dok je još uvijek voda topla za kupanje. Gužve su manje, a temperature nisu previše visoke. Ipak, uvijek postoji rizik s vremenskim prilikama.

Početak septembra u Grčkoj će biti prilično vreo, s maksimalnim dnevnim temperaturama i od preko 35 stepeni, mada, naravno, zavisi od mjesta koje ste izabrali.


Weather2travel kao prosječnu maksimalnu temperaturu za Grčku u septembru 2022. daje 28 stepeni sa devet sati sunca dnevno, dok je u prosjeku minimalna noćna temperatura 18 stepeni.  Prosječna temperatura mora bit će 25 stepeni, što je prijatno za kupanje.

Sajt Where and When skreće pažnju i na krajeve koji su u ovom periodu skloniji padavinama - to prvenstveno važi za Atinu, Solun i ostatak kontinentalne Grčke, kao i za Krf i druga jonska ostrva (Lefkada, Kefalonija, Zakintos...). S druge strane, Kikladi (Naksok, Paros, Santorini, Milos, Mikonos, Siros..) su sigurniji izbor za odmor u septembru i klima je idealna za kupanje i aktivnosti na otvorenom.


Vremenska prognoza. PRINTSCREEN

Prosječne temperature za septembar u Crnoj Gori su za koji stepen niže nego u Grčkoj (maksimalna dnevna 27, minimalna noćna 16 stepeni), a sunce zalazi sat ranije. 

U Baru i Ulcinju obično u tom periodu bude malo toplije nego u Budvi i Kotoru, a na Accuweather sajtu objavljena je prognoza iz dana u dan, evo kako stoji Budva.

Ukoliko se ipak odlučite da ljetujete u Turskoj, u Antaliji su sve do sredine mjeseca maksimalne dnevne temperature više od 32 stepena, minimalne oko 20, a ni kapi kiše nema na vidiku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.