VIDEO OBRAĆANJE

Zelenski: Ukrajina se ne može zastrašiti, obnovit ćemo sve objekte koji su oštećeni

Umjesto toga, još više smo se ujedinili, rekao je Zelenski

Zelenski: Od 24 ruske bespilotne letjelice oboreno je 13. PRINTSCREEN

A. O.

11.10.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Volodymyr Zelensky) izjavio je da su radovi na restauraciji trenutno u toku širom zemlje. 

- Obnovit ćemo sve objekte koji su oštećeni današnjim (op.a. jučerašnjim) napadom ruskih terorista. Samo je pitanje vremena.

Od 84 ruske rakete lansirane na Ukrajinu, 43 su oborena. Od 24 ruske bespilotne letjelice oboreno je 13. Pa čak i nakon toga, svakih 10 minuta dobijam poruku o obaranju iranskih "Šaheda" - rekao je Zelenski tokom video obraćanja.


- Stoga se pridržavajte sigurnosnih pravila i obratite pažnju na vazdušni alarm. Opasnost i dalje postoji. Ali mi se borimo. Zahvalan sam našim jedinicama Vazduhoplovstva i Kopnene vojske koje su danas bile uključene - izjavio je on. 

Dodao je da se Ukrajina ne može zastrašiti. 

- Umjesto toga, još više smo se ujedinili. Ukrajina se ne može zaustaviti. Još više smo uvjereni da teroristi moraju biti neutralizirani. Sada okupatori nisu u stanju da nam se suprotstave već na bojnom polju, zato pribegavaju ovom teroru. Pa, učinićemo bojno polje još mučnijim za neprijatelja. I obnovićemo sve što je uništeno. Vjerujte u sebe, u Ukrajinu, u Oružane snage Ukrajine i u našu pobjedu! Slava Ukrajini - poručio je predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.