NAKON VELIKE TRAGEDIJE

Džaferović uputio telegram saučešća Erdoanu: U mislima i molitvama smo uz vas

Molim vas da porodicama poginulih prenesete izraze mog iskrenog saučešća, a vama i turskom narodu iskazujem solidarnost u ime Bosne i Hercegovine i svoje lično ime, naveo je Džaferović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Armin Durgut / PIXSELL

N. Aj. / Anadolija

15.10.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća i solidarnosti predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan), javlja Anadolu Agency (AA).

- Poštovani predsjedniče Erdoan, sa snažnom uznemirenošću sam primio vijest o nesreći u rudniku u Bartinu, u kojoj je poginulo najmanje 40 rudara, a više povrijeđeno. Molim vas da porodicama poginulih prenesete izraze mog iskrenog saučešća, a vama i turskom narodu iskazujem solidarnost u ime Bosne i Hercegovine i svoje lično ime - rekao je Džaferović.

Izrazio je čvrsto uvjerenje i nadu da će, zahvaljujući hrabrosti i sposobnosti turskih spasilačkih službi, životi i zdravlje povrijeđenih biti spašeni, a njima lično poželio brz oporavak.

- U mislima i molitvama smo uz vas. Primite moje bratske pozdrave - poručio je Džaferović.

Najmanje 40 radnika poginulo je u eksploziji u rudniku uglja na sjeveru Turske. Do eksplozije je došlo 300 metara ispod zemlje u rudniku uglja u crnomorskoj priobalnoj provinciji Bartin jučer u 18.15 po lokalnom vremenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.