VOTKA I VINO

Berluskoni o razmjeni poklona s Putinom: To je bila šala

Neko od zastupnika me pitao: "Jesi li dobio poklone?". Ja sam odgovorio: "Da, naravno, dvadeset boca", pojasnio je on

Berluskoni: Možemo biti samo sa Zapadom. Instagram

E. Ma.

30.10.2022

Silvio Berluskoni (Berlusconi), predsjednik stranke Forza Italia u razgovoru s novinarom Brunom Vespom govorio je o svojim odnosima sa Vladimiro Putinom i sa zvaničnicima Sjedinjenim Američkim Država.

- U ovoj situaciji sukoba, možemo biti samo sa Zapadom u odbrani prava slobodne i demokratske zemlje poput Ukrajine - rekao je Berluskoni.


Mogućnost mirovnih pregovora

Također, komentirao je i mogućnost mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine te poručio kako su oni realni ukoliko se ispune određeni uvjeti.

- Možda, samo kada bi Ukrajina u jednom trenutku shvatila da više ne može računati na oružje i pomoć, ako bi s druge strane, Zapad obećao da će osigurati stotine milijardi dolara za obnovu ratom razorenih gradova. U ovom slučaju, Zelenski bi možda pristao da sjedne za pregovarački stol - naveo je italijanski političar.

On je istakao kako se slaže da bi Rusija trebala odustati od Zaporožja, Hersona i regije Donbas, ali isto tako je naglasio kako bi se u Donbasu trebali održati novi referendumi gdje bi stanovništvo glasalo o tome žele li biti dio Ruske Federacije. 

Pod ruskom kontrolom

U slučaju Krima, Berluskoni je pojasnio kako o tom dijelu ne treba pregovarati što znači da bi on ostao pod ruskom kontrolom.

Tokom razgovora s italijanskim novinarom, Berluskoni se osvrnuo i na izjavu da je na Putinovu gestu slanja "slatkog" pisma i 20 boca votke za rođendan odgovorio sa slanjem 20 boca vina "Lambrusco", te je rekao kako je bila riječ o šali.

- Neko od zastupnika me pitao: "Jesi li dobio poklone?". Ja sam odgovorio: "Da, naravno, dvadeset boca votke". Međutim, svi su u sali shvatili da se šalim - naveo je Berluskoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.