MEĐUIZBORI

Nensi Pelosi reizabrana u Zastupnički dom Kongresa SAD-a

Nakon zatvaranja birališta u četrdesetak saveznih američkih država na međuizborima, republikanci imaju 186, a demokrati 161 mjesta u Zastupničkom domu od 435 mjesta

Dosadašnja šefica Zastupničkog doma, demokratkinja Nensi Pelosi osvojila je reizbor. AP

A. Č.

9.11.2022

Republikanci bi mogli odnijeti pobjedu nad demokratima na međuizborima za Zastupnički dom, što postaje sve izglednije kako pristižu rezultati, objavio je u CBS News.

Nakon zatvaranja birališta u četrdesetak saveznih američkih država na međuizborima, republikanci imaju 186, a demokrati 161 mjesta u Zastupničkom domu od 435 mjesta. Ti rezultati mijenjaju se iz minute u minutu, ali republikanci su od početka u upornom vodstvu.

Dosadašnja šefica Zastupničkog doma, demokratkinja Nensi Pelosi (Nancy Pelosi) osvojila je reizbor u Zastupnički dom Kongresa SAD-a.

Demokratkinja Becca Balint ulazi u Zastupnički dom i bit će prva žena koja će zastupati Vermont u Kongresu.

Demokratkinja Ayanna Pressley iz Massachusettsa osvaja reizbor u Zastupnički dom. Republikanac Kevin McCarthy osvaja reizbor u Zastupnički dom.

Demokratkinja Letitia James ovaja reizbor za mjesto državne tužiteljice New Yorka, a republikanac Ken Paxton za istu poziciju u Texasu. Demokrat Greg Landsman pobjeđuje iz Ohija republikanca u utrci za Zastupnički dom, kao i demokratkinja Emilia Sykes iz iste države.

Demokrat Seth Magaziner s Rhode Islanda ulazi u Zastupnički dom. Republikanac Andy Ogles ide u Zastupnički dom. Demokratkinja Sharice Davids ulazi u Zastupnički dom. Demokrat Henry Cuellar iz Teksasa osvaja reizbor u Zastupnički dom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.