PAD PRIHODA

Hoće li Mark Zukerberg danas podijeliti otkaze zaposlenicima Mete

Voditeljica ljudskih resursa u Meti, rekla je da će zaposlenici koji budu otpušteni dobiti najmanje četiri mjesečne plaće kao otpremninu

Očekuje se da će zaposlenici biti obaviješteni o rezovima putem maila. AP

A. Č.

9.11.2022

Prema nezvaničnim informacijama, Mark Zukerberg (Zuckerberg) će danas slijedom primjera Ilona Maska (Elon Musk) krenuti u otpuštanje niza zaposlenika Mete. 

Rekao je navodno to rukovoditeljima na sastanku u utorak, a rezovi bi se trebali primarno dogoditi među zaposlenicima u sektorima za zapošljavanje i samo poslovanje Mete.

Očekuje se da će zaposlenici biti obaviješteni o rezovima putem maila koji bi trebao biti poslan svim zaposlenicima u 6 ujutro po istočnoameričkom vremenu.

Rezovi u kompaniji koja je pretrpjela ogroman gubitak tržišne vrijednosti i pad prihoda s padom dionica od 70 posto, vjerojatno će obuhvatiti hiljade zaposlenika.

Očekuje se da će mnogi od novih inženjera koji su u posljednje dvije godine radili na kontroverznom Metaverseu biti na udaru, rekli su izvori upoznati s tim pitanjem za Business Insider.

Izvori navode da je Zukerberg izgledao neraspoloženo tokom poziva i da je rekao da je odgovoran za pogrešne korake koje je napravila Meta. Također je rekao da kompanija ima previše zaposlenika jer je bio previše optimističan u pogledu njezina rasta.

Lori Goler, voditeljica ljudskih resursa u Meti, rekla je da će zaposlenici koji budu otpušteni dobiti najmanje četiri mjesečne plaće kao otpremninu, rekli su izvori za Wall Street Journal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.