JUŽNA KOREJA

Inspektor koji je pod istragom zbog stampeda u Seulu pronađen mrtav

Vijest o njegovoj smrti dolazi nakon što su istražitelji izvršili raciju u uredima policijske postaje u okrugu Yongsan

Policija kaže da istražuje okolnosti smrti. CNN

A. Č.

11.11.2022

Viši južnokorejski policijski inspektor, koji je bio pod istragom zbog stampeda u Seulu na Noć vještica, pronađen je mrtav u svom domu.

Kako javlja CNN, južnokorejska policija kaže da je inspektorovo beživotno tijelo danas pronašla njegova porodica u 12:45 sati po lokalnom vremenu. Policija kaže da istražuje okolnosti smrti.

Vijest o njegovoj smrti dolazi nakon što su istražitelji izvršili raciju u uredima policijske postaje u okrugu Yongsan. Riječ je o policijskoj postaji koja je zadužena na nadzor noćnog života u Itaewonu, gdje se dogodila tragedija na Noć vještica.

Stampedo se dogodio u području s vrlo uskim ulicama, a svjedoci kažu da je gužva u ulicama, koje nemaju više od četiri metra širine, bila tolika da je otežavala kretanje i disanje. U javnost je izašao podatak da su građani policiji prijavili sve veće gomilanje ljudi, i to satima prije nego što su zabilježeni prvi smrtni slučajevi.

U stampedu u Seulu poginule su 154 osobe unutar prepune zone noćnog života u četvrti Itaewon. Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol proglasio je nacionalnu žalost i izrazio sućut zbog žrtava te poželio brz oporavak ozlijeđenima. 

- Ovo je doista tragično. Tragedija i katastrofa koja se nije smjela dogoditi sinoć se dogodila u srcu Seula - rekao je u izjavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.