"RS: BORBA ZA SLOBODU"

Nakon jednosatne rasprave sa policijom: Skandalozni film Borisa Malagurskog ipak prikazan u Frankfurtu

Snagom argumenata i istine, izborili smo se za apsolutnu pobjedu u Frankfurtu, napisao je Malagurski na Facebooku

Film Borisa Malagurskog je ipak prikazan u Frankfurtu. Facebook

H. J. I.

18.11.2022

Njemačka policija upala je u salu pred premijeru filma "Republika Srpska: Borba za slobodu" sa namjerom da zabrani prikazivanje filma. 

Ovu informaciju je sam autor Boris Malagurski objavio na Facebooku. 

- Policija me je opkolila i zatražila da predam disk sa filmom. Prije bih živu glavu dao, za neke stvari se vrijedi boriti do kraja - napisao je Malagurski. 

Objava Malagurskog na Facebooku. Printscreen

Međutim, film je na kraju ipak prikazan. 

- Nakon jednosatne rasprave sa njemačkom policijom, snagom argumenata i istine, izborili smo se za apsolutnu pobjedu u Frankfurtu; ne samo da je policija dozvolila održavanje premijere filma "Republika Srpska: Borba za slobodu", već nam je dala i policijsku zaštitu, u slučaju da bošnjački ili albanski ekstremisti pokušaju da izazovu nemire. Od situacije u kojoj policija dolazi da zabrani premijeru, stekli smo povjerenje i naklonost policije koja je shvatila da su anti-srpski ekstremisti pokušali lažnim dojavama da ih izmanipulišu i tako spriječe premijeru. Ali nisu uspjeli! Hvala frankfurtskoj policiji za razumijevanje i zaštitu, hvala hrabroj publici koja je napunila prelijepu salu, hvala filmskoj ekipi i ekipi iz 28. Jun za prijateljsku i logističku podršku i požrtvovanje i hvala, najviše, mom ocu koji je putovao sa mnom i bio najveća podrška tokom cijele turneje! Idemo u nove pobjede - napisao je Malagurski. 

Objava Malagurskog na Facebooku. Printscreen

Podsjećamo, njegov film predmet je zabrana i osporavanja širom svijeta. U desetinama i desetinama gradova skinut je s repertoara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.