SASTANAK U VAŠINGTONU

Glavni državni tužilac Kajganić i Eskobar: Puna podrška SAD Tužilaštvu BiH

Na sastanku je razgovarano o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini

H. J. I.

6.12.2022

Kajganić i Eskobar: Razgovarali o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije. Tužilaštvo BiH

Glavni tužitelj Tužilaštva BiH, Milanko Kajganić, u State Departmentu u Vašingtonu sastao se sa Gabrijelom Eskobarom (Gabriel Escobar), zamjenikom podsekretara State Departmenta i specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan.

Na sastanku je razgovarano o borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, te je istaknuto da je korupcija ključni problem u Bosni i Hercegovini i da se borbom protiv ovih kaznenih djela, treba osigurati jačanje vladavine prava za sve građane Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Kajganić, upoznao je Eskobara sa aktivnostima koje Tužilaštvo BiH provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, u kojima se realizira značajna saradnja sa partnerskim institucijama iz inostranstva, uključujući i dobru saradnju sa partnerskim institucijama iz SAD.

Specijalni izaslanik Eskobar iskazao je punu podršku SAD Tužilaštvu BiH i procesu jačanja vladavine prava u Bosni i Hercegovini u narednom periodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.