VAŠINGTON

Oštra poruka Ivice Puljića: Korumpirana vlast u BiH bliža Rusiji i Iranu, nego Briselu i Vašingtonu

Puljić se oglasio nakon što je Hrvatska potpisala sporazum sa SAD o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Puljić se pita: Gdje je moja BiH?. Printscreen / Al Jazeera

H. J. I.

8.12.2022

Ivica Puljić, čuveni bh. novinar i dugogodišnji dopisnik Al Jazeere oglasio se povodom potpisivanja sporazuma između Hrvatske i SAD o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. 

- Svjedočio sam potpisivanju sporazumu između Hrvatske i SAD o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Hrvatska je cijenjen, dobar saveznik Americi, EU i NATO-u. A, gdje je moja BiH? Korumpirana vlast je bliža Rusiji i Iranu, nego Briselu i Vašingtonu. Stoko nacionalistička - poručio je Puljić, te dodao:

- U Vašingtonu potpisan ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD koji se treba ratificirati u Saboru i Senatu, a kojim se otvara put većim američkim investicijama u Hrvatsku i koji će obradovati penzionisane američke Hrvate. 


Podsjećamo, ovim sporazumom će se postići brojne olakšice i pogodnosti pri oporezivanju svih vrsta dohotka i dobiti, ističe se u saopćenju Ministarstva.

Tokom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo potpisivanjem te konvencije te pohvalile uspješno vođene pregovore i izvrsnu saradnju koja je prethodila svečanom potpisivanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.