POJAVIO SE SNIMAK

Momak i djevojka vozili se u automobilu pa sletili niz liticu u Kaliforniji: Mobitelom uputili SOS poziv

Moja prva misao bila je gdje mi je mobitel, kazala je Filds

Spašeni uz pomoć helikoptera. PRINTSCREEN / TWITTER

A. O.

17.12.2022

Kloi Filds (Cloe Fields) i njen momak Kristijan Zelada (Christian) preživjeli su nakon što je njihov automobil skrenuo s kalifornijskog autoputa i sletio preko litice u 90 metara duboki kanjon.

Naime, ovaj par se u utorak vozio planinom u blizini svoje kuće u Glendaleu, kada je Zelada stao da propusti drugi automobil. 

U roku od nekoliko sekundi njihov Hyundai Elantra izletio je na šljunčanu cestu i survao se unatrag s litice duž autoceste Angeles Forest.


Imaju ogrebotine

- Sve što smo mogli vidjeti bilo je drveće, prljavština i dim. Udarali smo u drveće. Onda smo osjetili kotrljanje i bili smo naglavačke - rekla je Fields u razgovoru za magazin People.

Njihov je automobil sletio na krov nakon što je pao s gotovo 90 metara u kanjon Monki (Monkey). Prošli su samo s ogrebotinama.

- Moja prva misao bila je gdje mi je mobitel - kazala je Filds.

Njen mobitel upotrijebio je novu tehnologiju za automatsko otkrivanje sudara i uputio SOS poziv putem satelita Appleovom centru za hitne slučajeve, koji je brzo obavijestio službenike o nesreći i njezinoj lokaciji. 


Izvučeni pomoću užeta

Unutar 30 minuta službenici okruga Los Anđeles (Los Angeles) uspjeli su spasiti Filds i Zeladu. Helikopter Ureda za specijalnu provedbu korišten je da stigne do mjesta nesreće duboko u kanjonu. 

Dok je helikopter letio iznad, tim je spustio medicinare i izvukao par na sigurno pomoću užeta. Vlasti su na društvenim mrežama objavili snimak dramatičnog spašavanja.

- Hiperventilirao sam i plakao u isto vrijeme. Rekli su mi: ''Dobro si, živ si, dobro si". Ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo - rekao je Zelada.

Par je avionom prebačen u bolnicu Hantington (Huntington) u Pasadeni, gdje su im ljekari sanirali manje ogrebotine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.