SKANDALOZNE IZJAVE

Ranjen Dmitrij Rogozin: Ratne zločince Karadžića i Mladića naziva prijateljima, prijetio i Crnoj Gori

Od 1994. do 1996. godine često smo se sastajali. Jednom ću vam ispričati o tome detaljno, napisao je Rogozin na Twitteru

Rogozin: Prijetio Crnoj Gori. AP

H. J. I.

22.12.2022

Hotel u kojem je živjela grupa ruskih vojnih savjetnika, među kojima je bio i Dmitrij Rogozin, bio je pod vatrom u Donjecku. Bivši šef Roskosmosa je ranjen u leđa, nema opasnosti po njegov život, rekao je njegov pomoćnik za RIA Novosti.

- Na periferiji Donjecka granatiran je hotel u kojem je posljednjih mjeseci živjela grupa vojnih savjetnika, uključujući Dmitrija Rogozina. Sam Dmitrij Rogozin je ranjen u leđa, hospitalizovan je. Nema prijetnje po njegovo zdravlje. Lica u njegovoj pratnji su također zadobila povrede različite težine - rekao je on.


Rogozin u junu ove godine dao je skandalozne izjave da se nada da će osuđeni ratni zločinci Radovan Karadžić i Ratko Mladić biti oslobođeni.

- Dva heroja bratskog srpskog naroda i dva moja prijatelja. Od 1994. do 1996. godine često smo se sastajali. Jednom ću vam ispričati o tome detaljno - napisao je Rogozin na Twitteru. On je Karadžića i Mladića nazvao prijateljima.

U nastavku je rekao da se nada da će biti oslobođeni.

- Nadam se da će biti izvučeni iz haških tamnica, gdje već dugi niz godina pokušavaju da ih osude za tuđe zločine, koje su inspirisale SAD i njihovi pomagači. Srbi u Bosni i srpski narod u cjelini ostaju vjerni tradiciji našeg viševijekovnog prijateljstva. Nadam se da će Crnogorci zbaciti izdajnike sa vlasti i vratiti se našoj porodici. Samo sloga Srbina spašava - naveo je on tada.

Početkom juna zaprijetio je Crnoj Gori interkontinentalnim raketama jer je Crna Gora zatvorila svoj zračni prostor za avion kojim je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov trebao da stigne u Beograd.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.