ZADOBILA TEŽE POVREDE

Automobil sletio niz planinu u San Bernadinu: Zahvaljujući iPhone-u spašena žena

Spasavanje u San Bernardinu: 'Pronađi moj iPhone' korišten za spašavanje žene čiji je auto pao 200 stopa niz planinu

Automobil se srušio s autoputa. PRINTSCREEN / FOXLA

A. O.

28.12.2022

Funkciji "Pronađi moj iPhone" (Find my iPhone) zaslužne su ekipe uključene u spašavanje žene koja je srušila svoj automobil na autoputu 18 u planinama okruga San Bernardino, u Kaliforniji. Ona je locirana više od 60 metara ispod autoputa 18.

To se dogodilo u ponedjeljak sjeverno od 40. ulice nešto poslije 6 sati ujutro, prema vatrogasnoj službi okruga San Bernardino.

Ekipe koje su reagovale na poziv hitne pomoći koji su prijavile nesreću uspjele su da se spuste niz planinu do žrtve, žene koja je zadobila teške povrede, rekli su zvaničnici.

Sistem užadi je korišten za podizanje žrtve i spasilaca sa mjesta nesreće do vozila hitne pomoći koja je čekala i odvezla ženu u bolnicu, saopćile su vlasti, piše foxla.

Prema riječima vatrogasnih zvaničnika, žena je vjerovatno napuštala porodičnu zabavu uveče na Božić i preko noći je slupala svoj automobil. Zabrinuti članovi porodice koji nisu mogli kontaktirati ženu sljedećeg jutra koristili su funkciju "Pronađi moj iPhone" kako bi pratili njenu lokaciju i prenijeli te informacije nadležnima.

Druge informacije nisu odmah bile dostupne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.