IZDALI SAOPĆENJE

Rusija o novogodišnjem raketiranju: Spriječili smo terorističke napade na nas

Dana 31. decembra 2022. godine, ruske oružane snage su izvele precizan zračno-desantni napad dugog dometa na industrijska postrojenja ukrajinske odbrane, navodi se u izvještaju

Ruske vojne snage. TWITTER

A. O.

1.1.2023

Vojska Rusije danas je saopćila da je u napadima na ukrajinske gradove, uključujući i Kijev jučer, gađala firme za proizvodnju bespilotnih letjelica kako bi spriječila planirane terorističke napade.

- Dana 31. decembra 2022. godine, ruske oružane snage su izvele precizan zračno-desantni napad dugog dometa na industrijska postrojenja ukrajinske odbrane uključena u proizvodnju napadnih dronova kojima se koristi za izvođenje terorističkih napada na Rusiju - ističe rusko ministarstvo odbrane u dnevnom izvještaju.

Spriječeni su planovi kijevskog režima o izvođenju terorističkih napada na Rusiju u bliskoj budućnosti,navodi ministarstvo. Moskva nerijetko napade na svoje objekte u Ukrajini naziva terorizmom.

Ruska vojska je ujedno obavijestila da nastavlja ofanzivu u Donjeckoj oblasti, na istoku Ukrajine, gdje se trenutno vode najveće borbe. U ruskim napadima na Kijev u subotu i na druge ukrajinske gradove poginulo je najmanje troje ljudi, a 50 je ranjeno, pokazuju najnoviji podaci ukrajinskih vlasti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.