NEKADAŠNJI VLASNIK AMAZONA

Milijarder podijelio svoja razmišljanja o balansu poslovnog i privatnog: "To je krug, a ne ravnoteža"

Kazao je i to da je taj izraz ograničavajući, jer podrazumijeva strogi kompromis. Odnosno da ako je neko sretan kući, imat će energije i za posao, istako je Bezos

Jeff Bezos. TWITTER

E. A.

2.1.2023

Džef Bezos (Jeff) osnivač Amazona je rekao da ne voli izraz "ravnoteža privatnog i poslovnog života", isticao je i to da je zapravo privatno i poslovno jedna vrsta kruga.

Kako je uvjeren ovaj milijarder, tajna ovog sklada nije u balansu.

Kazao je i to da je taj izraz ograničavajući, jer podrazumijeva strogi kompromis. Odnosno da ako je neko sretan kući, imat će energije i za posao.

Vrijedi i obrnuto, ako je sretan na poslu, vraća se kući s tom energijom. Zato je i istako da misli da je to krug, a ne nešto što se treba uravnotežiti.


Nakon ovih izjava, njegov krug privatnog i poslovnog se promijenio, a u julu 2021. je odstupio sa pozicije glavnog izvršnog direktora Amazona, prepustivši je Endju Džesiju (Andyju Jassyju), dotadašnjem šefu Amazon Veb Servis (Web Services).

Bezos se više posvetio drugim poslovnim poduhvatima, poput svemirskih istraživanja s firmom "Blue Origin", i filantropiji (najavio je kako će podijeliti većinu svog bogatstva). Trenutno je šesta najbogatija osoba na svijetu.

Prema poslu se odnosi na nekonvencionalan način, odnosno svako jutro ima vremena za doručak s porodicom, ne namješta alarm prije nego što krene na spavanje, zakazuje iznenađujuće malo sastanaka i svaki dan sam pere svoje suđe, piše Business Insider.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.