RAKETE "CIRKON"

Medvedev opet prijeti: Prijetnja smo svakome ko predstavlja prijetnju Rusiji

Razgovarat ćemo s vama jezikom moći, ako ne razumijete drugačije, poručio je

Medvedev: Proizvodit ćemo još modernije oružje. Printscreen

H. J. I.

6.1.2023

Bivši predsjednik Rusije i zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev komentirao je stav SAD povodom puštanja u službu ruske fregate Admiral Gorškov koja bi trebala nositi sa sobom i rakete "Cirkon".

Na početku obraćanja, Medvedev je rekao kako su izjave američkih zvaničnika cinične.


"Moralna degradacija"

- State Department objavio je mršavi apel narodu Rusije da ih sve vole. Završava se u njihovom tipičnom gadnom stilu: "U znak solidarnosti sa svakim od vas koji nastoji stvoriti mirniju budućnost". Čak i za ove prvoklasne nakaze, ovo je vrhunac cinizma i granica moralne degradacije - rekao je Medvedev.

Poručio je kako Amerikanci troše desetine milijardi na rat u Ukrajini.

- Ovo je ekstremni cinizam u najboljim tradicijama nacista. Da, zapravo, oni izgovaraju takve gluposti, pravi su nasljednici ministra propagande Rajha Jozefa Gobelsa (Reich Joseph Goebbels) -, naglasio je.

Komentirajući u puštanje u službu fregate "Admiral Gorškov", Medvede je poslao poruku i Amerikancima.


Projektili "Cirkon"

- Glavni poklon za Novu godinu sa projektilima "Cirkon" otišao je jučer na obale NATO zemalja. Domet od 1.000 kilometara njihove upotrebe daje garanciju za savladavanje svake protivraketne odbrane. Predstavljat će prijetnju za svakoga ko predstavlja direktnu prijetnju Rusiji i našim saveznicima - poručio je.

Na kraju, Medvedev je izjavio kako onima koji ubijaju ruski narod nikada neće biti oprošteno.

- Razgovarat ćemo s vama jezikom moći, ako ne razumijete drugačije. Proizvodit ćemo još modernije oružje. Da sa njima mlatimo nacističku strvinu koju ste rodili u 21. stoljeću. Osvetit ćemo se svakom zločincu za svakog ubijenog građanina naše zemlje - zaključio je Medvedev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.