UKRAJINSKI PREDSJEDNIK

Zelenski odgovorio Rusiji: Teroristička država i njeni propagandisti se prave da je Soledar njihov

Wagnerovi plaćenici su jučer objavili da su zauzeli grad u blizini Bahmuta

Zelenski: Odbrana se u Donjeckoj oblasti još uvijek drž. Facebook

E. Ć.

12.1.2023

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) u svom večernjem obraćanju narugao se Rusima i njihovim tvrdnjama da drže dijelove Soledara. 

Zelenski tvrdi da bitke u gradu na istoku Ukrajine još uvijek traju. Ova poruka prvog čovjeka Ukrajine uslijedila je nakon što je zloglasna grupa plačenika Wagner u utorak objavila da je preuzela kontrolu nad Soledarom, te da se bitke vode samo u centru grada.

Soledar se nalazi u blizini Bahmuta, grada u kojem se vode žestoke bitke, a grad je poznat po svojim rudnicima soli. Nakon što su Wagnerovi plaćenici jučer objavili da su zauzeli Soledar, strani mediji su ocijenili to kao prvi veliki uspjeh ruske vojske još od ljeta.

- Teroristička država i njeni propagandisti nastoje se praviti da je dio našeg grada Soledara... nekakav ruski posjed. Međutim, borbe se nastavljaju. Odbrana se u Donjeckoj oblasti još uvijek drži - poručio je Zelenski.

Inače, vodeći ljudi ukrajinske vojske su na društvenoj mreži Facebook utvrdili kako Rusi u žestokim borbama za Soledar trpe ogromne gubitke.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.