REKACIJA MEDVEDEVA

Zelenski se sastao s liderima Poljske i Litvanije, a stigla reakcija i iz Rusije: Okupila se tri nesretnika

Lideri zemlja govorili su o isporuci oružja Ukrajini i konkretnim mogućnostima za ograničavanje potencijala ruske ruske agresije

Predsjednici Ukrajine, Poljske i Litvanije u Lavovu. Ured predsjednika Ukrajine)

Piše: E. A.

12.1.2023

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je sastanak sa predsjednikom Poljske Andžej Dudom (Andrzej) te prvim čovjekom Litvanije Gitanasom Nausiedom u Lavovu.

Kako je navedno, lideri zemlja govorili su o isporuci oružja Ukrajini i konkretnim mogućnostima za ograničavanje potencijala ruske ruske agresije.

- Ukrajina vam je veoma zahvalna prijatelji. Drago mi je da donosimo takve odluke, upravo u ovom formatu, Lublinskom trokutu. Očigledno je, to na stvarnim slučajevima dokazuje, koliko je važna saradnja naših zemalja ne samo za istočni blok Evrope već i za cijelu euroatlantsku koaliciju država - rekao je Zelenski.


Povodom sastanka oglasio se i poljski predsjednik Andžej Duda koji je rekao kako će Poljska nastaviti podržavati Ukrajinu koliko god bude bilo potrebno.

- Mi dobro znamo šta je ruska okupacija jer dugi niz godina zbog Rusije nismo imali svoju državnost. Nastavit ćemo isporučivati oružje Ukrajini - poručio je Duda.

Međutim, ni ovaj sastanak nije mogao proći bez komentara ruskih zvaničnika, a kao što se i očekivalo, prvi je reagovao Dmitrij Medvedev koji je na sebi svojstven način komentirao sastanak saveznika u Lavovu.

- U Lavovu se okupila trojica nesretnika iz Varšave, Vilniusa i Kijeva, pateći od imperijalnih ambicija i fantomskih bolova izazvanih pohabanom historijom. 

Mole se za tenkove poput "Leoparda", modernizovane T-72 i neke engleske "starudije". Svo ovo željezo ionako će uskoro postati zahrđali otpat i neće spasiti vještačku zemlju od raspada - rekao je Medvedev.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.