EKSKLUZIVNE SLIKE

Ovo su stvari koje je Brajan Volš kupio nakon nestanka Ane

Kupio je sredstva za čišćenje u iznosu od 450 dolara i sve je platio gotovinom

Brajan Volš  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
H. J. I.

22.1.2023

Novinarka Telegraf.rs Zorica Radulović duže od sedam dana boravi u Bostonu gdje je je jedina novinarka iz Srbije koja prati slučaj ubistva Ane Volš, a sada je posjetila prodavnicu u kojoj je muž Srbijanke navodno kupio sredstva za čišćenje u vrijednosti od 450 dolara.

Brajan Volš optužen je prošle sedmice za Anino ubistvo. Njoj se svaki trag gubi 1. januara, nakon što su u porodičnoj kući u Kohasetu proslaviti doček Nove godine. Sumnja se da ju je Brajan raskomadao u podrumu kuće, a onda se otarasio dijelova tijela.

Sve platio gotovinom

Tužioci su na sudu u Kvinsiju pročitali brojne dokaze koje su pronašli tokom traganja za Anom, čiji je nestanak prijavljen 4. januara.

Oni su otkrili i snimak sa nadzorne kamere od 2. januara na kojem se vidi Brajan Volš u radnji Home depot, gdje je za 450 dolara kupio sredstva za čišćenje, uključujući krpe, trake, kantu i cerade. Sve je platio u gotovini.

Novinarka Telegrafa.rs obišla je prodavnicu u kojoj je bio i Brajan, dok još uvijek niko nije znao kakav užasan zločin je počinio. Radnja Home depot nalazi se u Roklandu, koji je udaljen oko 20 do 30 minuta od Kohaseta.

Ona kaže da je radnja ogromna, da je riječ o velikoj hali i da je nemoguće kupiti stvari za samo 20 minuta. Kaže da je potrebno više od pola sata samo da se obiđe dio prodavnice.

Zadržao se 20 minuta

Tamo je razgovarala sa jednim od radnika, koji joj je ispričao da su njegove kolege vidjele Brajana, kao i da ih je posjetila policija.

- Kupio je stvari za čišćenje za 450 dolara, niko ne kupuje toliko. I policija je dolazila ovdje da istraži. Momak koji radi napolju vidio je nekog sa rukavicama. Policija je pronašla sve - rekao je radnik, čije ime je poznato redakciji Telegraf.rs.

On je dodao da je Brajan Volš kupio brojne stvari za čišćenje u njihovoj prodavnici.

Brajan Volš je navodno u ovoj prodavnici proveo oko 20 minuta, a postavlja se pitanje kako je uspio tako brzo da pronađe sve što mu je potrebno. Radnik misli da mu je neko vjerovatno pomogao.

- Brajan je sada u zatvoru. Koliko je to tužno, tako lijepa žena - rekao je on za Telegraf.rs.

Da podsjetimo, Brajan Volš je negirao optužbu za ubistvo. Ostaje u pritvoru bez kaucije, a sljedeće pojavljivanje pred sudom zakazano je za 9. februar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.