UŽAS U SAD

Mladići nakon silovanja izbacili djevojku na cestu, a onda je pregazio auto

Bruks je te noći pila u baru u blizini kampusa, a tamo je 15. januara upoznala 17-godišnjeg osumnjičenika

Mladići su optuženi za silovanje. Printscreen

H. J. I.

25.1.2023

Četiri mladića iz SAD osumnjičena su za silovanje 19-godišnje Medison Bruks (Madison Brooks), studentice Državnog univerziteta u Luiziani. Kaivon Diondre Vašington (Deondre Washington) (18), Everet Li (Everett Lee) (28) i Kejsen Karver (Casen Carver) (18) predali su se u ponedjeljak, a četvrti osumnjičenik, 17-godišnjak koji nije identificiran jer je maloljetan, predao se dan ranije. Žrtvu su nakon silovanja izbacili iz auta, a na cesti ju je udario automobil i usmrtio, prenosi New York Post.

Bruks je te noći pila u baru u blizini kampusa, a tamo je 15. januara upoznala 17-godišnjeg osumnjičenika te je s njim i njegovim prijateljima napustila lokal. Karver je policiji ispričao da je Medison "bila vrlo nestabilna, jedva je hodala, nije mogla održati ravnotežu i nesuvislo je govorila". Tražila je prijevoz do kuće, a 17-godišnji osumnjičenik i ona su "hodali zajedno i grlili se".

Seks u autu

- Rekao je da će je odvesti. Bila je pijana i nije ju želio ostaviti dok je bila jako pijana, a bar se zatvarao - rekao je Karver, prema policijskom izvještaju. Karver je, kako tvrdi, sjedio na vozačevu mjestu, Li na suvozačkom sjedalu, a Vašington i 17-godišnjak bili su nazad s Bruks. Kad su je pitali za adresu, djevojka je, kaže, "pala i nije im mogla odgovoriti pa su se kratko vozili i zaustavili".

- Čuo sam svog 17-godišnjeg prijatelja kako ju je pet puta pitao želi li se seksati s njim, na što mu je ona dala usmeni pristanak. Bili su intimni, ali onda je prijatelj rekao da moraju prestati i otići - stoji u dokumentu koji je objavila policija. Kad ga je policija pitala smatra li da je žrtva bila previše pijana da bi svjesno pristala na seks, Karver je odgovorio: "Valjda".

Policija je također razgovarala s Vašingtonom, koji je izjavio da žali zbog Medisonine smrti, ali je također priznao da se smijao dok je hodao iza nje i pomislio: "Kako to nasumično upoznate djevojku i samo je pokupite?". Priznao je da su on i tinejdžer imali odnos s Bruks na zadnjem sjedištu automobila dok su Karver i Li bili na prednjim sjedištima, piše Daily Mail.

Optuženi za silovanje

Rekao je i da su kasnije odbacili Bruks na drugu lokaciju, gdje ju je oko 3 sata udario automobil na Burbank Drajvu u blizu Pelican Lakes Parkwaya. Istražitelji su rekli kako je djevojka imala skoro četiri puta više alkohola u krvi od dozvoljene granice.

Vašington i 17-godišnjak optuženi su za silovanje trećeg stepena, dok su Li i Karver optuženi za sudjelovanje u silovanju. Ron Hejli (Haley), advokat dvojice osumnjičenih, rekao je kako to "apsolutno nije bilo silovanje".

- Slušajte, ovo je tragedija, definitivno nije zločin - dodao je. Advokat je također tvrdio kako su se Bruks i Karver posvađali u njegovu automobilu. 

- Ona je tada izašla iz vozila i rekla da će zvati Uber. Želim da javnost zna da ti mladići, odnosno vozač auta i dečki koji su bili u vozilu, djevojku nisu ostavili uz rub ceste - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.