SPECIJALNI IZASLANIK EU

Lajčak otkrio šta će biti ako Kosovo ili Srbija odbiju plan

Lajčak očekuje da se svi sastanu na kraju godine i konstatuju da je dobar posao urađen

Lajčak i Vučić na jednom od ranijih sastanaka. TANJUG

A. Č.

26.1.2023

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je emisiji Rubikon na televiziji Klan Kosova da očekuje da Kosovo i Srbija prihvate plan i potpišu ga, te da očekuje da se „svi sastanu na kraju godine i konstatuju da je dobar posao urađen“.

On je, između ostalog, rekao da ne dolazi sa prijetnjama ili ultimatumima po ovom pitanju, jer je cilj normalizacija odnosa Prištine i Beograda, prenio je Klan Kosova.

- Sa strankama vodimo odvojene razgovore i kada ih okupimo očekujemo da prihvate plan, potpišu ga i sprovedu, naravno, tako da ćemo se pobrinuti da ono što bude potpisano bude i sprovedeno. Mi smo partneri, ne dolazimo sa prijetnjama ili ultimatumima, vjerujem da je to zaista ozbiljna grupa diplomata i imamo najbolju namjeru da kvalitet odnosa Kosova i Srbije zaista podignemo na viši nivo - kazao je on.

Upitan šta se dešava ako jedna strana odbije prijedlog, Lajčak je rekao da će tada međunarodna zajednica smanjiti podršku toj strani, a povećati je drugoj, piše Danas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.