IZBOLA JE 50 PUTA

Njemica našla dvojnicu na Instagramu: Ubila je da lažira vlastitu smrt

Obje imaju dugu crnu ravnu kosu, sličan ten, a sa šminkom dvije su žene izgledale nevjerovatno slično

Dvije žene veoma liče. Printscreen

H. J. I.

1.2.2023

Njemica (23) iračkog podrijetla tražila je na Instagramu dvojnicu, odnosno ženu koja joj jako nalikuje, i uz pomoć prijatelja je ubila kako bi lažirala vlastitu smrt, vjeruju istražitelji u Bavarskoj, prenosi Guardian.

Kad je tijelo mlade žene prekriveno krvlju pronađeno u avgustu u parkiranom Mercedesu u Ingolstadtu u južnoj Njemačkoj, žrtva je inicijalno identificirana kao Sharaban K., 23-godišnja kozmetičarka iračkih korijena iz Minhena.

Nevjerovatan preokret

Iako su neki članovi porodice Sharaban K. identificirali tijelo, obdukcija koja je obavljena sljedeći dan potaknula je sumnje o pravom identitetu žrtve. Žrtva je na kraju imenovana kao Khadidja O., alžirska beauty blogerica iz Heilbrona u susjednoj saveznoj državi Baden-Wurtemberg, također 23-godišnjakinja.

Obje imaju dugu crnu ravnu kosu, sličan ten, a sa šminkom dvije su žene izgledale nevjerovatno slično, rekla je policija, što je navelo njemačke medije da slučaj prozovu "ubistvom dvojnice".

Zajedno s 23-godišnjim Kosovarom Sheqirom K., Sharaban K. je zadržana u pritvoru u Bavarskoj 19. avgusta 2022., no vlasti nisu javno nagađale o motivu sve do ove sedmice. Žrtve i optuženi nazvani su imenom i inicijalom, što je uobičajeno u njemačkom pravnom sistemu.

Namamila je da se nađu i ubila je

- Istraga nas je dovela do pretpostavke da se optužena htjela sakriti zbog porodične svađe i u tom smislu lažirati vlastitu smrt - rekla je u ponedjeljak ujutro Veronika Grieser iz državnog tužilaštva u Ingolstadtu.

Policija kaže da je Sharaban K, koja je djelovala na društvenim mrežama pod brojnim imenima, kontaktirala nekoliko žena koje su joj bile slične u sedmici prije ubistva. 

- Različitim obećanjima pokušala je iznuditi susrete, što je u početku bilo neuspješno - rekla je Grieser.

No Khadidja O. je pristala susresti se sa Sharaban nakon što ju je ova namamila nudeći joj kozmetiku, kako piše Süddeutsche Zeitung. Navodno su je iz njenog stana na dan ubistva pokupili automobilom Sheqir K. i Sharaban K. U dijelu šume između Heilbrona i Ingolstadta dvoje optuženih navodno je izmislilo razlog zbog kojeg je Alžirka izašla iz vozila. Potom su je izboli na smrt.

Ubijena s 50 uboda nožem, lice joj unakaženo

- Oružje zločina nije pronađeno, ali dokazi su brojni - rekao je glasnogovornik policije Andreas Aikele (Aichele) za tabloid Bild.

- Žrtva je ubijena s više od 50 uboda nožem, potpuno unakaženog lica.

Tužitelji tvrde da je dvojac nakon ubistva podigao tijelo žrtve na zadnje sjedište Mercedesa i odvezao se u Ingolstadt. Parkirali su automobil u mirnoj rezidencijalnoj četvrti uz obalu Dunava, gdje su ga pronašli roditelji Sharaban K. malo prije ponoći 16. avgusta 2022.

Iako su istrage u toku i još treba ispitati neke svjedoke, nalozi za hapšenje Sheqira K. i Sharaban K. izdani su 26. i 27. januara, rekao je glasnogovornik tužilaštva u Ingolstadtu. Njih dvoje čeka doživotni zatvor ako budu osuđeni.

- Ovakav slučaj ne dobijete svaki dan, pogotovo s tako spektakularnim obratom - rekao je Aikele za Bild. 

- Na dan kada smo pronašli tijelo nije bilo ničega što bi nas moglo pripremiti za ovakav razvoj događaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.