RUMUNIJA

Proces protiv Endrjua Tejta: Influenser tjerao žrtve na rad bez odmora

Žrtva navela kako je ostala uživo na TikToku 12 sati uz samo pet minuta pauze, navodi se u sudskom dokumentu koji je objavio BBC

Endrju Tejt: On i brat Tristan uhapšeni u Rumuniji. AP

E. Ć. / BBC

4.2.2023

Nastavljaju se problemi za influensera Endrjua Tejta (Andrew Tate) nakon što je žrtva rekla tužiocima kako je bila primorana mjesečno zarađivati najmanje 10.000 dolara na društvenim mrežama, pod prijetnjom fizičkog nasilja, prenosi BBC.

Radila 12 sati

U svjedočenju se navodi kako kaže se da je "navodna žrtva nastavila da radi po strogom rasporedu... ostala uživo na TikToku 12 sati uz samo pet minuta pauze", pri čemu su je optuženi "tjerali da zarađuje minimalno 10.000 eura mjesečno i prijetili da će je prebiti ako ne bude dobro obavljala svoj posao”.

U sudskom dokumentu u koji je BBC imao uvid ističe se i strah svjedokinje da će grupa objaviti njene intimne snimke i fotografije ukoliko pokuša odustati, kao što su, kako kaže, učinili u slučaju druge žene.

Inače, Endrju Tejt i njegov brat Tristan se nalaze u preventivnom pritvoru u Rumuniji dok policija istražuje navode o trgovini ljudima i silovanju.

Također, u sudskom dokumentu koji je procurio, opisuju se dugovi koje grupa koristi kao oblik psihološke prinude.

Izricali "kazne" djevojkama

Oni su izricali "kazne" ukoliko djevojke nisu radile na "OnlyFansu".

Tako je druga svjedokinja navela da je nekoliko mjeseci u 2021. godini radila na TikToku i OnlyFansu bez ugovora, ali po rasporedu koji je odredio jedan od braće Tejt - 50 posto njoj, a ostatak braći Tejt i njihovom navodnom menadžeru.

I ona je navela da joj nije bilo dozvoljeno da napusti lokaciju bez pratnje, prenosi BBC.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.