SJEVERNA KOREJA

Morbidni modni detalj supruge Kim Jong-una: Je li to stvarno ono što mislimo da jeste?

Srebrni privjesak bio je središnji dio modnih detalja supruge diktatora Sjeverne Koreje Ri Sol Ju

Supruga Kim Jong-una se pojavila sa nevjerovatnim modnim detaljom. AP

N. H.

10.2.2023

Supruga Kim Jong-una primijećena je kako nosi privjesak u obliku najveće sjevernokorejske interkontinentalne balističke rakete uoči vojne parade koja ima za cilj pohvaliti se nuklearnom moći režima.

Srebrni privjesak bio je središnji dio modnih detalja Ri Sol-Ju u utorak navečer.

Činilo se da odražava Hvasong-17 ICBM, koji je probno lansiran prošle godine i koji bi mogao biti sposoban pogoditi Sjedinjene Države.

Predstavljene balističke rakete

Stvarni Hvasong-17 prikazan je, uz navodno novi ICBM, na široko očekivanoj masovnoj paradi u središtu Pjongjanga u srijedu navečer.

Noćna parada u srijedu predstavila je najnoviju tehnologiju zemlje i najveće rakete, uključujući najmanje 11 prethodno testiranih ICBM-ova i jedinice taktičkog nuklearnog oružja, prenijeli su državni mediji u četvrtak.

Događaj, u povodu proslave 75. godišnjice vojske, započeo je oko 22 sata vatrometom i muzikom, prije nego što je arsenal otkriven, dok su se Kim, njegova supruga i kći smiješili i mahali s balkona.

Novo pojavljivanje njegove kćerke

Kim Jong-un, odjeven u debeli crni kaput i šešir, salutirao je zajedno sa svojim generalima, dok je njegova mlađa kći Ju-ae, također odjevena u svečanu odjeću, pljeskala spektaklu.

Vjeruje se da je to njegovo drugo rođeno dijete i da ima oko deset godina.

Ova je parada već njeni peti javni nastup od novembra što je potaknulo nagađanja da se Kim Ju-ae priprema za nasljedstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.