JUŽNA KAROLINA

Sin advokata koji je ubio ženu i dijete u suzama: Nekontrolisano je plakao

"Slomio se" nakon što su mu osudili oca

Baster Mardo. Printscreen

H. J. I.

5.3.2023

Baster Mardo se slomio i nekontrolisano je plakao ispred zgrade suda u Južnoj Karolini nakon što je njegov otac Aleks Mardo osuđen za brutalno ubistvo njegove majke i brata.

Ovaj 26-godišnjak je preživjeli sin nakon što je Mardo ubio suprugu Megi i najmlađe dijete Pola Mardoa u junu 2021. godine.

- Baster se prilično dobro držao dok kamere nisu bile isključene, ali onda se srušio - rekao je za New York Post izvor koji je ove sedmice bio u sudnici okruga Kolton.

- Nekontrolisano je plakao - dodao je izvor. 

- Stričevi (Aleksova braća, Džon Marvin Mardo i Rendi Mardo) su ga ubacili u auto.

Baster Mardo. Printscreen

Basterov otac Aleks Mardo (54) proglašen je u četvrtak krivim za dvostruko ubistvo, a u petak je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Baster, koji je nekada težio da krene očevim stopama da bude advokat sve dok nije izbačen sa pravnog fakulteta zbog navodnog plagijatskog incidenta, marljivo je sjedio iza njega svakog dana dramatičnog suđenja, često izražavajući malo emocija dok je sud raspravljao o tome kako su njegova majka i brat mučki pogubljeni.

Ali u četvrtak navečer je konačno izgledalo da se slomio, stavivši ruke na oči – što je kontrast reakciji njegovog oca i tetke.

Mardo se okrenuo prema njima dok su mu policajci stavili lisice na ruke.

Baster Mardo. Printscreen

Osuđeni ubica, koji je plakao tokom suđenja dok je poroti sa jezivim detaljima rečeno kako su njegova žena i sin ubijeni, dao je prazan izraz lica dok je sudija razgovarao sa sudom.

Porota je raspravljala manje od tri sata u četvrtak prije nego što je Mardoa proglasila krivim za ubistvo svog 22-godišnjeg sina sa dva rafala iz puške i njegove 52-godišnje supruge sa pet metaka iz puške.

Ni mlađi brat osramoćenog advokata Džon Marvin, koji je svjedočio ranije ove sedmice, ni njegov stariji brat Rendi nisu bili na sudu da prisustvuju izricanju presude.

Baster Mardo. Printscreen

To je ostavilo njegovu sestru Lin i sina Bastera kao jedine članove porodice da posmatraju kako su porotnici jednoglasno proglasili Aleksa krivim.

Izvor je za Post rekao da se Baster po izlasku iz suda srušio u suzama.

Kada je sud u petak nastavio sa izricanjem presude, izgledalo je da se Baster pribrao i da je ostao ravnodušan na sudu dok je njegov otac saznao svoju sudbinu – da će služiti dvije uzastopne doživotne kazne u zatvoru.

Pošto je dvostruki ubica, bit će smješten među najbrutalnijim i najnasilnijim zatvorenicima u državi.

Aleks Mardo. Printscreen

Život sa kojim se suočava je daleko od privilegovanog svijeta višemilionskih domova od obale do lovišta Loukantrija na koje se navikao u svoje 54 godine.

Sudija Klifton Njuman izrekao je u petak strašnu kaznu, opisujući Mardoa kao „čudovište“ koje je nastavilo da laže čak i kada su dokazi bili osuđujući.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.