UPUTIO IZVINJENJE

Mask se šalio sa uposlenikom s invaliditetom: Nije bio siguran da li je otpušten

Jedan od direktora Twittera za područje Islanda naveo je da mu je ukinut pristup računaru prije devet dana, kada je Mask otpustio još oko 200 radnika

AP

S. S. / BBC

8.3.2023

Direktor Twittera Ilon Mask (Elon Musk) na Twitteru je ismijavao uposlenika svoje kompanije, a nakon toga ga je vratio na posao.

Jedan od direktora Twittera za područje Islanda naveo je da mu je ukinut pristup računaru prije devet dana, kada je Mask otpustio još oko 200 radnika, te dodao da osoba iz ljudskih resursa mu nije mogla potvrditi da li je i dalje uposlenik ili nije.


"Slikaj ili se nije desilo"

Mask ga je pitao kojim se poslom bavio, a nakon što je dobio odgovor napisao je da to uslika ili „se nije desilo“.

Nakon toga je uposlenik kazao da ga invaliditet spriječava da kuca te da ima mišićnu distrofiju, koja ga je stavila u kolica.

Naime, taj uposlenik je osnovao kompaniju za brendiranje, koju je kupio Twitter prije dvije godine, piše BBC.

- Nisam u mogućnosti da obavljam ručni rad (što u ovom slučaju znači kucanje ili korišćenje miša) duže vrijeme, a da mi ruke ne počnu da se grče. Međutim, mogu pisati sat ili dva odjednom. To nije bio problem u Twitteru obzirom da sam bio viši direktor i moj posao je uglavnom bio da pomognem timovima da napreduju, da im dam strateške i taktičke savjete – naveo je uposlenik.

"Najgori si"

Mask je za njeg napisao da je „najgori“, a onda je izbrisao taj tvit, a nakon nekoliko sati se izvinio i vratio ga na posao.

- Želio bih da se izvinim Haliju zbog mog pogrešnog razumijevanja njegove situacije. To je bilo zasnovano na stvarima koje su mi rekli da su neistinite ili, u nekim slučajevima, istinite, ali nemaju smisla - zaključio je Mask.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.