PRINOVA KOD MILIJARDERA

Bil Gejts dobio unuku: Ona neće živjeti raskošnim životom

Preko vikenda je 26-godišnja Dženifer objavila dolazak svoje prve bebe - djevojčice čije ime još nije otkriveno

Dženifer Gejts i Najel Naser. Twitter

S. S.

8.3.2023

Najstarija kćerka milijardera Bil Gejtsa (Bill Gates) nedavno je rodila svoje prvo dijete, ali i pored toga što se rodila u jednoj od najbogatijih porodica na svijetu, milijarederova unuka možda neće imati raskošan životni stil koji bi se mogao očekivati.

Preko vikenda je 26-godišnja Dženifer objavila dolazak svoje prve bebe - djevojčice čije ime još nije otkriveno. Dženifer je u braku sa džokejom Najelom Nasarom.

Iako Bil Gejts ima ogromno bogatstvo od 107 milijardi dolara, novi član porodice Gejts vjerovatno neće dobiti puno novca od djeda, koji je često izražavao strahove da njegova djeca ne postanu "iskvarena" zbog bogatstva. Gejts je obećao da će svoju zaradu koristiti za "pomoć siromašnima", a ne svojoj djeci.

27 godina braka

Bill se sa bivšom suprugom Melindom Gejts razveo u maju 2021. godine nakon 27 godina braka. Bivši bračni par je činio sve bi njihovo troje djece, Dženifer, Rori i Fib, živjeli normalnim životom, što je mnoge potaknulo da se pitaju hoće li Dženifer primijeniti isti pristup sa svojom kćerkom.

Iako su Gejtsovi pokušali odgajati svoju djecu skromno, njihov životni standard bio je sve samo ne skroman - porodica je odrastala u kući vrijednoj 131 milion dolara, koja je imala sedam kupaonica i šest kuhinja, kao i vlastitu umjetno napravljenu plažu, kućno kino, teretanu i sobu za trampolin.

Stvoriti svoj put

Iako je Bill prepustio djeci da "stvore svoj put", te se očekuje da im neće pripasti značajan dio njegovih milijardi, razumljivo je da su ipak imali koristi što su dio bogate porodice, prenosi Daily Mail.

Dženifer, koja trenutno studira medicinu, dobila je ne jednu, već dvije luksuzne kuće tokom godina - uključujući farmu konja vrijednu 16 miliona dolara u Njujorku i penthouse apartman vrijedan 51 milion dolara u Menhetnu - te je prošle godine imala vjenčanje vrijedno 2 miliona dolara koje je trajalo nekoliko dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.