POTRAGA U TOKU

Tri Amerikanke nestale u Meksiku: Tamo otišle prodavati odjeću na tržnici

Marinin suprug cijeli je vikend zvao žene, ali kako nije uspijevao uspostaviti kontakt s njim

Žene koje su nestale. Twitter

A. K.

11.3.2023

Američka policija je potvrdila kako su tri Amerikanke nestale u Meksiku nakon što su prije više od dva tjedna prešle američko-meksičku granicu u Teksasu. Marina Perez Rios (48), njezina sestra Martiza Trinidad Perez Rios (47) i njihova prijateljica Dora Alicia Cervantes Saenz (53) došle su u Meksiko 24. februara, kazao je Roel Bermea, šef policije u teksaškom gradiću Penitasu.

Tri žene su se uputile prema gradu Montemorelosu u meksičkoj državi Nuevo Leon kako bi prodavale odjeću na tržnici. Tržnica je smještena oko 3 sata vožnje južno od granice s SAD. 

Nisu se javljale

Marinin suprug cijeli je vikend zvao žene, ali kako nije uspijevao uspostaviti kontakt s njima, obratio se istražiteljima za pomoć.

Kako se do ponedjeljka nije čuo s njima, obratio se istražiteljima za pomoć, navode vlasti. Utvrđeno je kako su nestale žene prešle granicu u automobilu Chevy Silverado iz 1995. godine. Glasnogovornik američkog ministarstva vanjskih poslova rekao je da su "svjesni izvješća o tri američke državljanke nestale u Meksiku".

- Ministarstvo vanjskih poslova nema veći prioritet od dobrobiti i sigurnosti američkih građana u inozemstvu. Spremni smo pružiti odgovarajuću pomoć građanima SAD u potrebi i njihovim obiteljima. Kad američki građanin nestane, blisko surađujemo s lokalnim vlastima dok provode svoje napore u potrazi te dijelimo informacije s obiteljima koliko god možemo - kazao je glasnogovornik.

Odgovornost kartela

Njihov nestanak se dogodio prije nego što je četvero Amerikanaca 3. marta oteto u meksičkom pograničnom gradu Matamorosu, koji se nalazi otprilike 480 kilometara istočno od Montemorelosa. Podsjetimo, dvojica Amerikanaca, Shaeed Woodard i Zindell Brown, ubijeni su, a njihova tijela predana su u četvrtak američkim diplomatskim vlastima.

Dvoje preživjelih, LaTavia Washington McGee i Eric Williams, vratili su se u utorak u SAD kako bi bili liječeni u bolnici.

Ukupno šest osoba uhapšeno je u vezi s nasilnom otmicom 3. marta. Kartel odgovoran za otmicu je objavio pismo isprike i predao svojih pet članova za koje se pretpostavlja da su odgovorni za ubojstvo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.