USPJEŠNA DIVERZIJA

Ukrajinska tvrdi: Naši partizani digli su u zrak prugu koju koriste Rusi

Vojska Ruske Federacije je u nelagodnoj situaciji u pogledu poluotoka Krima

Most dignut u zrak. Twitter

D. H.

13.3.2023

Ukrajinska državna televizija Suspilne javlja kako su ukrajinski partizani digli u zrak željezničku prugu koju ruske snage koriste u okupiranom dijelu južne regije Herson.

Prebacivanje snaga

- Na lijevoj obali rijeke Dnjipro u Hersonskoj oblasti pripadnici pokreta otpora digli su u zrak prugu koju Rusi koriste za prebacivanje svojih snaga - objavila je ukrajinska televizija, a o napadu se oglasilo i zapovjedništvo južnog sektora ukrajinske vojske.

Ukrajinska vojska: Držimo njihove transportne rute pod kontrolom

- Vojska Ruske Federacije je u nelagodnoj situaciji u pogledu poluotoka Krima. Držimo njihove logističke transportne rute pod kontrolom, pa i uz podršku pokreta otpora - rekao je glasnogovornik južnog zapovjedništva ukrajinske vojske. Ove tvrdnje nisu nezavisno provjerene.

Herson je, podsjetimo, jedna od djelomično okupiranih ukrajinskih regija za koje Rusija tvrdi da ih je anektirala krajem prošle godine. Ukrajinske snage lani su oslobodile istoimeni glavni grad te regije nakon što su se ruske snage povukle na južnu obalu rijeke Dnjepar. Hersonska oblast graniči i s poluotokom Krimom, koji su ruske snage anektirale još 2014. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.