PROFESOR S OXFORDA

Putin je možda poslao dvojnika u Mariupolj, pogledajte mu ruku...

Gledajući snimku posjeta, rekao je: "Pa, pogledajte njegovu desnu ruku, koja se obično ne miče mnogo - mnogo se miče

Putin: Posjetio Mariupolj. Twitter

D. H.

20.3.2023

 Robert Service, profesor emeritus ruske historije na St Antony's Collegeu Sveučilišta u Oxfordu, u razgovoru za Sky News rekao je kako je moguće da je Putin u Mariupolj poslao dvojnika. Govoreći o posjeti Vladimira Putina okupiranom ukrajinskom gradu Mariupolju u subotu, rekao je da možda nije sve baš onako kako se činilo. Rekao je da postoji "određena sumnja" u to da je Putin bio u gradu dodavši da je to mogao biti dvojnik.

Gledajući snimku posjeta, rekao je: "Pa, pogledajte njegovu desnu ruku, koja se obično ne miče mnogo - mnogo se miče."

- Druga stvar je da bi se morao vrlo brzo vratiti u Moskvu da obavi sve ono što je radio danas - naveo je. Današnje Putinove dužnosti uključivale su obraćanje na sastanku ministarstva unutarnjih poslova dugim govorom i druženjem s kineskim predsjednikom u posjetu.

A što Kina želi od Rusije? "Mislim da predsjednik Si uopće ne želi 'Veliku Rusiju'. Mislim da on pokušava izgraditi novi Put svile preko bivšeg Sovjetskog Saveza na jugu, što se kosi s interesima 'Velike Rusije'", rekao je Service.

- Dakle, ono što Kinezi rade jest da koriste ovog divljeg vuka Rusiju u međunarodnim odnosima da izazovu probleme za NATO, da izazovu probleme Americi što je više moguće, a da Kinezi ne moraju ni prstom maknuti - dodao je.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.