KRALJ KRIPTOVALUTA

Seul će tražiti od Crne Gore izručenje jednog od najtraženijih svjetskih bjegunaca

Na teret mu se stavlja da je prisvojio višemilionske iznose nezakonitim putem

Kvon Do-Hjung. Twitter

A. K.

24.3.2023

Glasnogovornica Tužilaštva Južnog Seula Kim He-Kjung (He-Kyung) poručila je da će njena zemlja tražiti izručenje jednog od najtraženijih svjetskih bjegunaca Kvon Do-Hjunga (Kwon Do-Hyung), poznatijeg kao Do Kvon.

- Tužioci Južne Koreje će preduzeti korake da vrate u zemlju Kvon Do-Hjunga. Radimo na tome - rekla je za AFP Kim He-Kjung.

Uhapšen na aerodromu

Južnokorejski suosnivač i izvršni direktor Terraform Labsa sa sjedištem u Singapuru uhapšen je u Crnoj Gori.

Podsjećamo, on je uhapšen na podgoričkom aerodromu, a važio je za jednog od najtraženijih svjetskih bjegunaca, objavio je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić.

Na teret mu se stavlja da je prisvojio višemilionske iznose nezakonitim putem, zbog čega se njegovo ime našlo na potjernici.

Falsificirao dokumente

- Nekadašnji 'kralj kriptovaluta', koji stoji iza gubitaka većih od 40 milijardi dolara, uhapšen je sa falsificiranim dokumentima. Potragu za njih raspisale su Sjedinjene Američke Države, Južna Koreja i Singapur - navedeno je.

U optužnici na 12 stranica objavljenoj u četvrtak, američki tužioci su optužili Kvona za prevaru kripto kupaca tako što je obmanjivao te pojedince o aspektima Terra blockchaina, uključujući njegovu tehnologiju i opseg u kojem su ga korisnici usvojili.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.