SVAĐA ZBOG TIKTOK-A

Pronađeni zastrašujući dokazi: Djevojčice ubile malu Luizu u Njemačkoj?

Dalji pretresi terena nisu planirani, saopćila je policija

Oružje kojim je ubijena djevojčica nije pronađeno. Policija

A. O. / Bild

24.3.2023

Policija sve više sumnja da je ubistvo male Luize bilo planirano, pogotovo nakon što su se pojavili novi detalji istrage.

Pretresom kuća djevojčica policija je pronašla dokaze da su  one prije Luizinog ubistva istraživale o krivičnoj odgovornosti.

Djevojčica je pronađena mrtva u saveznoj pokrajini Rajna-Palatinat.

Istraživale termine

Kako Bild piše, djevojčice su, navodno, danima unaprijed planirale zločin. Tvrde da su u Google pretrazi na njihovim telefonima pronašli da su pretraživale termin "odsustvo krivične odgovornosti".

Iako su djevojčice priznale ubistvo, oružje kojim su izvršile zločin još nije pronađeno.

Policija je, u međuvremenu, obustavila potragu za oružjem. Spekulisano je da je riječ o malom nožu, dok je britanski "Daily Mail" izvijestio da je Luiza možda ubijena turpijom za nokte.

Traganje za oružjem

- Dalji pretresi terena nisu planirani. Učinili smo sve što je bilo u ljudskoj moći da nađemo oružje kojim je ubijena - saopćila je policija.

Tokom potrage policija je koristila pse tragače, ali i naprednu tehnologiju.

Podsjetimo, Luizu (12) su nožem 32 puta izbole njene drugarice, koje su je zatim ostavile da iskrvari.

Svađa drugarica

Nezvanično svađa između drugarica izbila je zbog videosnimka na TikToku, a nož kojim je Luiza izbodena nikada nije nađen.

Njemački "Bild" je ranije prenio da je Luiza, navodno, prvo maltretirana, a zatim izbodena nožem i ostavljena da iskrvari sama u šumi. Nije poznato zašto je pristala da se sastane s drugaricom, jer je, navodno, prije toga prvo trpjela nasilje.

Zbog velikog broja uboda i stepena povreda na djevojčicinom tijelu tužioci govore i u takozvanom "pretjeranom ubistvu".

Nagovorila drugaricu

Nezvanično Luizina najbolja drugarica (13) je nagovorila mlađu djevojčicu da ubije Luizu. Iako još nije saopćeno, sumnja se da je motiv ubistva osveta.

Komšije su, navodno, vidjele kako djevojčice zajedno odlaze u šumu.

Nakon napada dvije osumnjičene djevojčice su se vratile u kuću Luizine najbolje drugarice. Otac mlađe djevojčice koja je osumnjičena za ubistvo rekao je da je on ubrzo došao po njegovu kćerku, piše "Bild".

Nešto kasnije Luizina najbolja drugarica pozvala je Luizine roditelje i rekla im da je ona oko pola šest pješke krenula kući, da su se dogovorile da će je pozvati kada dođe kući i da ih je pozvala jer se jako zabrinula.

Ona je rekla da je nekoliko puta telefonom pozvala Luizu, ali da joj se ona nije javila.

Prijava nestanka

Kada su roditelji u 19:45 sati prijavili nestanak djevojčice, policiji su njene drugarice su bile sumnjive zbog kontradiktornih izjava koje su dale.

Nakon što je njeno tijelo pronađeno na nasipu, njeni prijatelji su sutradan ponovo pozvani na razgovor.

Djevojčice su u ponedjeljak pred roditeljima i psiholozima suočene s protivrječnim izjavama koje su dale, nakon čega su priznale zločin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.