"HAMBO, A NE RAMBO"

Kadirov se osramotio, hvalio se dizanjem tegova: Mnogi ga ismijali

Ukupno 80 neimpresivnih kilograma, stoji u opisu snimka

Kadirov: Dizao manje od 90 kilograma. Printscreen

A. O.

27.3.2023

Snimak lidera Čečenije Ramzana Kadirova pojavio se na društvenim mrežama na kojem on demonstrira sovju snagu i to u javnom parku.

On na benč klupi diže tegove i duboko uzdiše dok ga snimaju. Videosnimak je postao viralan jer su neki Ukrajinci primijetili o kojoj kilaži je riječ.

- Kadirov je želio „impresionirati“ publiku, pokazujući kako diže na prvi pogled veliku težinu. Jedino je zaboravio da se vidi da svaki uteg ima samo pet kilograma. Ukupno 80 neimpresivnih kilograma! Kakav Rambo, zar ne - stoji u opisu snimka.

Uslijedio je niz komentara u kojem su ispravljali navode iz tweeta i ustvrdili kako ovaj politički moćnik ipak nije toliko moćan.


Na svakoj strani ima sedam tegova po pet kilograma, što znači da je ukupno dizao 70 plus šipka koja ima prosječno 20. Tako da diže manje od 90, što je, ipak, prilično slabo za „jakog muškarca“.

- Sa svojih 100 kg mogu dići više nakon 2-3 sedmice u teretani, a ja sam prosječni uredski čovjek koji ne vježba, samo nisam debeo kao on“, „Više je Hambo, nego Rambo“ - komentirali su čečenskog čelnika kojeg podržava Kremlj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.