SKUP U AJOVI

Ron Desantis počeo predsjedničku kampanju: Ako pobijedim, unišitit ću ljevičarstvo u ovoj zemlji

Također, rekao je kako smatra da stalni Trampovi napadi na njega imaju suprotne rezultate

Ron Desantis. Fena

H. J. I.

31.5.2023

Guverner Floride Ron Desantis (DeSantis) započeo je svoju predsjedničku kampanju za izbore u SAD, koji će se održati 2024. godine, a tokom prvog govora u Ajovi veliku je pažnju posvetio Donaldu Trampu (Trump).

Prema pisanju CNN-a, Desantis je tokom govora naglasio kako se značajno razlikuje od Donalda Trampa koji je ocijenjen kao njegov najveći rival na republikanskoj strani.

"Shvatili da sam svoj"

- Znam ljude na Floridi koji su glasali protiv mene 2018. godine, a onda su 2022. godine glasali za mene. Tokom 2018. godine su mislili da sam previše sličan Trampu, a četiri godine poslije su shvatili da sam "svoj" - poručio je Desantis.

Također, rekao je kako smatra da stalni Trampovi napadi na njega imaju suprotne rezultate.

- Mogu izbrojati na prste jedne ruke broj republikanaca koji bi radije živjeli u Njujorku pod demokratskim guvernerom Endrjuom Kuomom (Andrew Cuomo) nego na Floridi u našoj zoni slobode - ističe Desantis.

Politika identiteta

Osvrnuvši se na stanje duha američke nacije, Desantis je poručio kako se krivac za trenutno stanje može tražiti u više faktora, a neki od njih su ljevičarstvo, "woke" kultura i incijative koje potenciraju različitosti.

- Moramo se voditi realnošću. Zasluge moraju nadmašiti politiku identiteta. Ako ja budem predsjednik, ponovo ćemo uspostaviti suverenitet ove nacije - rekao je kandidat za predsjednika SAD.

Osim na skupu u Ajovi, Desantis je i za Fox News, također, govorio o svojoj kampanji te se naročito osvrnuo na lijevo orijentirane zvaničnike.

- Ako postanem predsjednik, unišitit ću ljevičarstvo u ovoj zemlji i ostaviti probuđenu ideologiju na smetljište historije - rekao je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.