"SALUTE TO AMERICA 250"

Nova ideja Trampa: Rođendanska zabava SAD trebala bi trajati cijele godine

Kao nacija, trebalo bi da se pripremamo za najspektakularniju rođendansku zabavu, rekao je Tramp

Donald Tramp. Printscreen

H. J. I.

1.6.2023

Donald Tramp (Trump), prema najnovijoj ideji, kako bi ukazao na američku veličinu, planira da se u zemlji priredi "najspektakularnija" rođendanska proslava koja će trajati cijele godine.

Za tri godine SAD će proslaviti 250 godina od proglašenja nezavisnosti. U znak sjećanja na godišnjicu, Tramp predlaže proslavu "Salute to America 250" u trajanju od 12 mjeseci.

"Proslava svih vremena"

Tramp je pozvao da se organizuje “Veliki američki državni sajam” na kojem će se nalaziti paviljoni iz svih 50 država, državna sportska takmičenja u srednjim školama i zgrada Trampove "Nacionalne bašte američkih heroja" sa statuama važnih ličnosti u američkoj historiji kao Frederik Daglas (Frederick Douglass) i Amelia Erhart (Earhart).

- Kao nacija, trebalo bi da se pripremamo za najspektakularniju rođendansku zabavu. Želimo je učiniti najboljom proslavom svih vremena - rekao je Tramp.

Proslava "rođendana nacije" je tip događaja koji se savršeno uklapa u Trampovu politiku tešku na patriotske teme i državno planiranje. Ta ideja mu je već neko vrijeme na radaru. O njoj je govorio i u svom prvom obraćanju na zajedničkoj sjednici Kongresa.

Predlaže da se sajam održi u Ajovi

- Za devet godina, Sjedinjene Države će proslaviti 250. godišnjicu našeg osnivanja. 250 godina od dana kada smo proglasili našu nezavisnost - rekao je tada Tramp.

Sada Tramp predlaže stvaranje radne grupe prvog dana njegovog predsjedništva koja će raditi s državnim i lokalnim vlastima "kako bi osigurao ne samo jedan dan proslave, već cijelu godinu svečanosti koje će početi na Dan sjećanja 2025. i nastavit će se do 4. jula 2026. godine”.

Najveći dio Trampovih cjelogodišnjih proslavnih planova je masivni sajam, poput modernog svjetskog sajma, koji prikazuje svaku državu. Tramp sugerira da bi događaj mogao biti održan na sajmištu u državi Ajova, upadljiv prijedlog koji, izgleda, osmišljen da privuče glasače u prvoj saveznoj državi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.