STRAŠAN SLUČAJ

Više od 200 pčela napalo čovjeka, agonija trajala 3 sata: Ulazile mu u nos i uši, a spasio ga komšija

Izvadio sam maramicu, gurnuo je u ovo uho, pa sam ih izvadio onda kada sam stavio maramice unutra, a onda su mi bile u nosu, rekao je

Karlos Amos. Gofundme.com

S. S.

2.6.2023

Starijeg muškarca iz Oklahome napalo je više od 200 pčela ubica i ostavile ga da se grči od bolova tri sata nakon što je pao i polomio kuk dok je pokušavao da pobjegne. Karlosa Amosa (81) spasio je komšija heroj i on se sada oporavlja u bolnici. Amos je kosio travnjak ispred svoje kuće prošlog petka kada je došlo do napada, a nesretni čovjek je pokušao da pobjegne, ali je pao i slomio desni kuk, prenosi Daily mail.

Više od tri sata pčele su ga ubadale svuda po tijelu, prije nego što je komšija uspio da ga spasi i pozove hitnu pomoć. Doktorica koja ga je lječila u regionalnoj bolnici Norman rekla je da nikada nije liječila pacijenta sa ovoliko ekstremnih uboda i da to može biti opasno po život jer otok može da blokira disajne puteve.

Tokom napada, pčele su ga ubole u uši, nos, usta čak i u oko, a bolnica je iz njegovog tijela uklonila više od 200 žaoka.

- Izvadio sam maramicu, gurnuo je u ovo uho, i više ih je ušlo u ovo uho, pa sam ih izvadio onda kada sam stavio maramice unutra, a onda su mi bile u nosu - rekao je za lokalnu televiziju KOCO 5 News.

Rekao je da je bio tamo oko tri sata, a onda se pojavio komšija koji mu je pomogao da pobjegne. Imao je sreću što mu se disajni putevi nisu počeli zatvarati zbog otoka od napada. Dan nakon napada imao je operaciju kuka nakon čega je prebačen na rehabilitaciju. Njegova porodica neće moći da se vrati kući dok se gnijezdo pčela u blizini dimnjaka ne ukloni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.