OZBILJNI PROBLEMI

Palestinski Crveni polumjesec: Prekinut kontakt sa njihovim timom u Gazi

Izrazili su zabrinutost za živote timova Crvenog polumjeseca koji rade u regionu

Gaza u ruševinama. Anadolija

Anadolija

5.12.2023

Palestinski Crveni polumjesec saopćio je da je kontakt sa njihovim timom u Gazi izgubljen nakon što su internet i komunikacijske usluge potpuno obustavljene.

Palestinski Crveni polumjesec objavio je saopćenje nakon što je palestinska telekomunikacijska kompanija Jawwal objavila da su komunikacijske linije s Gazom van funkcije.

- Budući da su okupatori u potpunosti prekinuli fiksnu, mobilnu i internet komunikaciju, naša komunikacija sa cijelim timom u Pojasu Gaze je potpuno prekinuta - objavili su iz Crvenog polumjeseca.

Istakli su da se izraelski napadi nastavljaju neprekidno u svim regijama Pojasa Gaze. Izrazili su zabrinutost za živote timova Crvenog polumjeseca koji rade u regionu.

Palestinska telekomunikacijska kompanija Jawwal objavila je da su komunikacijske usluge u gradu Gazi i Pojasu Gaze potpuno obustavljene zbog oštećenja komunikacijske mreže kao posljedica izraelskog bombardovanja.

Internet i komunikacijske usluge su tri puta u potpunosti prekidane u blokiranom Pojasu Gaze, gdje je izraelska vojska pokrenula sveobuhvatne napade od 7. oktobra. Palestinski ministar komunikacija i informacionih tehnologija Ishak Sedr pozvao je Egipat da aktivira komunikacijske stanice u blizini Pojasa Gaze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.