ČETVERO U BIJEGU

Rusi objavili fotografije i imena četvero osumnjičenih

Bijeli Renault registarskih oznaka Tverske regije s navodnim teroristima zaustavljen u blizini sela Teply, blizu granica s Bjelorusijom i Ukrajinom

Osumnjičeni za napad. Baza / Telegram

D. R.

23.3.2024

Nakon napada u Moskvi uhapšeno je 11 osumnjičenih od kojih četvero za koje se sumnja da su direktno povezani s napadom. Broj mrtvih u masakru prešao je stotinu, a među ubijenima je i troje djece.

Bijeli Renault registarskih oznaka Tverske regije s navodnim teroristima zaustavljen u blizini sela Teply, blizu granica s Bjelorusijom i Ukrajinom. 

Prema prvim podacima, u automobilu je bilo šest ljudi, a dvoje je privedenih. Još četvero je u bijegu, navodi Baza media.

Baza, koja ima bliske kontakte u policiji, objavila je slike četiri osumnjičenika, koji su svi iz bivše sovjetske republike Tadžikistan, koja graniči s Afganistanom.

Napadači. Baza / Telegram

To su Makhmadrasul Nasridinov (37), Rivozhidin Ismonov (51), Shohinjonn Safolzoda (21) te Rustam Nazarov (29) (posljednji na fotografiji), za kojega je naknadno potvrđeno da nije umiješan u napad. Nije jasno ko je od četvorice uhapšen.

Službenici ruske sigurnosne službe FSB-a ispitali su privedene osumnjičenike.

- Provjerava se njihova umiješanost u teroristički napad - izvijestila je Baza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.