OBJAVIO GLAVNI STOŽER

Ukrajina: U napadu na Krim uništena dva velika ruska ratna broda

Ruski sistemi protuzračne obrane su kasno u subotu oborili više od 10 projektila nad krimskom lukom Sevastopolj

Uništeni brodovi. Twitter

Z. K.

24.3.2024

Ukrajina je objavila da su njihove snage u sinoćnjem velikom napad na Sevastopolj na okupiranom Krimu uništile velike desantne brodove Jamal i Azov, komunikacijsko središte i nekoliko infrastrukturnih objekata ruske Crnomorske flote u Sevastopolju.

Vijest je objavio Glavni stožer Oružanih snaga Ukrajine. Sinoć je nekoliko velikih eksplozija zabilježeno širom Sevastopolja, a djelomično uspješno, kako se čini, radila je i ruska protuzračna obrana. No čini se da je barem dio projektila uspio pogoditi ciljeve, a to su sugerirale i sinoćnje snimke.

Ruski sistemi protuzračne obrane su kasno u subotu oborili više od 10 projektila nad krimskom lukom Sevastopolj, rekao je dužnosnik kojeg je instalirala Rusija, što je dovelo do poremećaja u prometu na poluotoku koji je Moskva anektirala od Ukrajine.

- Naša vojska odbila je ogroman napad na Sevastopolj - rekao je Mihail Razvožajev, guverner Sevastopolja kojeg je Rusija instalirala, na komunikacijskoj platformi Telegram.

Preliminarne informacije ukazuju na to da je oboreno više od 10 projektila, dodao je.

Jedna žena je ozlijeđena šrapnelom, a oštećena je i infrastruktura, uključujući uredsku i plinovod, dodao je.

Pomorski i cestovni promet koji s Rusijom povezuje poluotok Krim, anektiran 2014., obustavljen je na nekoliko sati, rekla je pokrajinska uprava za promet.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.