OCU BEBE PRIJETI KAZNA

Porodila se trinaestogodišnja djevojčica u toaletu na školskom izletu

Mlada majka prebačena je u bolnicu u Osviecimu, njeno stanje je stabilno, ali je novorođenče zbog medicinskih komplikacija prebačeno u Krakov

Pozvana hitna pomoć. Društvene mreže

N. Aj.

18.5.2024

U Poljskoj se 13-godišnja učenica porodila na školskom izletu. Mlada majka i novorođenče prevezeni su u bolnicu, prenose tamošnji mediji.

Grupa školaraca boravila je u kući za odmor u Zatoru, u blizini Krakova, kada je trinaestogodišnja djevojčica u srijedu uvečer počela da se osjeća loše, a potom se porodila u toaletu. Učitelji su pozvali policiju i hitnu pomoć.

Mlada majka prebačena je u bolnicu u Osviecimu, njeno stanje je stabilno, dok je novorođenče zbog medicinskih komplikacija moralo biti prebačeno u Univerzitetsku bolnicu u Krakovu.

Poljsko javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv nepoznate osobe zbog seksualnih odnosa s osobom mlađom od 15 godina. Ako je počinitelj punoljetan, prema poljskom zakonu prijeti mu zatvorska kazna od dvije do 12 godina. Ako nije punoljetan, predmet će voditi porodični sud.

Prema statističkom uredu GUS-a, u Poljskoj je 2022. godine rođeno 306.155 djece, od čega je 171 rođeno od majki od 15 godina ili mlađih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.