BIH

Hrabri Lav oporavlja se nakon operacije u Istanbulu: Malenom Arslanu ugrađeni šantovi, danas izlazi s intenzivne njege

N. M.

1.2.2018

Nakon što je u utorak transportiran medicinskim avionom u Istanbul, umjesto običnog pregleda Arslan je odmah upućen u operacionu salu na klinici „Acibadem“.  

Na odjelu intenzivne njege trebao bi biti do danas, kada će ga ljekari ponovo pregledati i vidjeti je li dovoljno jak da bude prebačen u bolnički apartman, gdje bi majka Amira mogla biti stalno uz njega, jer su mu do sada posjete bile ograničene.

Iz Turske nam se sinoć javio Alen Kučuković, koji je u Istanbul otputovao s Arslanovim ocem Sabahudinom te kazao da je malom Lavu jučer ujutro urađena nova magnetna rezonanca.

- Ljekari razmatraju na koji će ga način liječiti, da li zračenjem ili hemoterapijom. Bh. ljekari nisu im poslali adekvatne nalaze, tako da turski ljekari nisu shvatali ozbiljnost situacije. On je po prijemu bio polumrtav i zato je morao odmah u salu – kazao je Kučuković.

Dodatni troškovi   

Troškovi hitne operacije bit će naknadno saopćeni roditeljima, a za jednu noć koju je provela uz Arslana majka Amira morala je platiti dodatnih 600 eura.

Novac za Arslanovo liječenje i dalje se skuplja. Za uplate je otvoren račun u „Sparkasse banci“ broj 199-462-60542828-25, na ime Sabahudin Kulačić. Za doniranje dvije KM otvoren je broj u mreži „BH Telecom“ 090/291-025. Tu je i broj 17006, koji važi za sva tri bh. operatera, a putem kojeg se, također, doniraju dvije KM. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.