Armin Raonić bori se za drugu šansu, u nedjelju putuje u Tursku na liječenje

Agencije
20.02.2018 16:13

Dvadesetogodišnji Armin Raonić više od 2,5 godine borbu vodi sa zdravstvenim problemima, kao i pronalaskom dijagnoze, zbog čega mu do sada nije utvrđena zvanična terapija.

Trenutno, pati od oboljenja jetre, želuca, slezene i limfnih čvorova.

U nedjelju, uz pomoć dobrih ljudi, putuje u bolnicu "Medical Park" u Istanbulu gdje će turski ljekari pokušati da pomognu ovom hrabrom mladiću, a nakon što je pokrenuta kampanja za pomoć jer je za liječenje, i to samo za početak, potrebno 4.500 eura.

Do sada su obezbijeđena početna sredstva za prvih šest nalaza uz pomoć kojih će se utvrditi tačna dijagnoza.

- Konstantne pretrage, analize, sa oboljenjem njegove jetre, slezene, limfnih čvorova... Sad je udarilo i na nervni sistem gdje se na drugom snimku pokazalo da je stanje gore nego na prvom, da se pogoršava. Armin ima trnjenje u rukama i nogama. S vremena na vrijeme javljaju se blokade nekad desne nekad lijeve strane - ispričala je Arminova majka.

Kako je kazala, tada mu ispadaju predmeti iz ruku. Dešava se i da ima često povišenu tjelesnu temperaturu, kao i osip po tijelu.

Želja roditelja je da se ustanovi dijagnoza kako bi Armin napokon krenuo sa terapijom.

- Bojim se da ovaj problem, oštećenje nervnog sistema, ne proizvede invaliditet. Iz tog razloga smo bili prinuđeni da tražimo pomoć, jer smo muž i ja nezaposleni već 2,5 godine. Nadam se da ćemo uspjeti - pojasnila je Raonić.

Iz "Medical Parka" su dobili predračun koji iznosi 4.500 eura za šest nalaza koji se moraju uraditi kako bi se nastavilo dalje sa utvrđivanjem dijagnoze.

- S tim da je svaki dan na klinici 450 eura. Dobili smo karte za 13 dana. Koliki će biti konačni iznos ljekari nam nisu mogli reći, jer ne znaju ni oni s čim se mogu suočiti. Armin u nedjelju ide za Tursku - poručila je Raonić.

Akcija za Armina se nastavlja i u narednim danima.

NA VRH