HEROJ

Emin primio prvu hemoterapiju, i dalje treba pomoć dobrih ljudi

U akcije prikupljanja pomoći uključili se i učenici Sarajevo koledža

Emin počeo samostalno disati. Arhiv

M. R. S.

11.11.2018

Jedanaestogodišnji Emin Erdić iz Sarajeva, koji je obolio od raka na plućima i vratu i nedavno je hitno izmješten u Tursku, primio je prvu hemoterapiju i trenutno je na odjelu intenzivne njege.

Početni troškovi njegovog liječenja iznose 50.000 eura i neophodna je pomoć dobrih judi kako bi taj iznos bio sakupljen. Humanost su pokazali učenici Sarajevo koledža, koji su protekle sedmice organizirali humanitarne akcije i uspjeli skupiti oko 1.000 KM. U ponedjeljak organiziraju Bazar hrane, kao završnu akciju.

Akcija učenika

- Sve je poteklo od Vijeća učenika Sarajevo koledža. Najprije su djeca međusobno sakupljala novac, a onda su postavili kutije na nekoliko mjesta, obilazili institucije, prodavali vrpce koje su napravili. Zaista su se potrudili. Planiramo u utorak uplatiti prikupljena sredstva – kazala nam je profesorica Azra Ahmić.


Maleni Emin sin je nekadašnje učenice ove obrazovne institucije Amre Puškar-Erdić, a profesorica Ahmić prenijela nam je informacije da na klinici u Turskoj još ne znaju o kojoj je vrsti zloćudnog tumora riječ.


- Emin je primio prvu hemoterapiju i malo je bolji. Počeo je samostalno disati, bio je na aparatima. Vjerovatno će nastaviti s hemoterapijama, a kako ne znaju tačnu dijagnozu, ne mogu znati ni koji će biti daljnji koraci, niti koliki će tačno troškovi biti – rekla je Ahmić.


Uplate na račun  


Svi koji žele pomoći u liječenju malenog Emina novac mogu uplatiti na broj računa 1861210332214633 u „Ziraat banci“, na ime Amra Erdić, ulica Humska 19. Iz Udruženja „Pomozi.ba“ naveli su da je i dalje aktivan humanitarni broj 17007, a pozivom se doniraju dvije KM za Emina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.