HUMANITARNA AKCIJA

Podjela paketića za socijalno ugrožene kategorije

Svako dijete zaslužuje poklon

"Udruženje zemlja djece" organiziralo je humanitarnu akciju. Lejla Ilić Osmančević

Lejla Ilić Osmančević

30.12.2018

Za vrijeme decembra, mjeseca u kojem vlada duh darivanja, svako dijete zaslužuje osjetiti toplinu praznične atmosfere i radost primanja poklona. Zahvaljujući akciji „Traži se Djeda Mraz“ koju sprovodi „Udruženje zemlja djece“ Tuzla, mališani koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica imaju priliku dobiti novogodišnje paketiće. Građani se mogu uključiti u akciju i time pokazati senzibilnost prema socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Način na koji građani mogu učestvovati u akciji jeste da se jave na email adresu tdjedamrazgmail.com sa željom da dobiju pismo, u kojem je djete izrazilo želju šta bi voljelo dobiti od Djeda Mraza. Nakon toga ukoliko su u mogućnosti trebaju kupiti poklon i donijeti u „Udruženje zemlja djece“, a dalje oni vrše podjelu paketića. Prilikom svake podjele djeci se priredi zabava uz druženje sa Djeda Mrazom a, građanin koji je učestvovao u akciji može dobiti fotografije sa dodjele paketića.

- Akcijom smo obuhvatili terenske lokacije na kojima mi kao Udruženje djelujemo. Skeniranjem stanja na terenu dobili smo informacije o socijalno ugroženoj djeci, te smo obuhvatili te lokacije - kazala je Medina Gračić, diplomirani pedagog i učiteljica za djecu uključena u život i radu, i djecu u riziku Udruženje zemlja djece u BiH Tuzla.

U odnosu na 2017.godinu interesovanje građana je poraslo za čak 50 posto. Iz Udruženja kažu da se djeca mnogo obraduju kada vide da se njihova želja ispunila.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.