BIH

Ognjen Tadić: Dodik pravi policiju koja će tući narod

INTERVJU Potpredsjednik SDS-a, za „Avaz“

Mirsad KEBIĆ

31.3.2015

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) postao je opasnost po Republiku Srpsku. Unutrašnji život SNSD-a, koji je dobrim dijelom kriminalizovan, s veoma lošom kadrovskom politikom i svim onim o čemu je govorio nekadašnji generalni sekretar SNSD-a Rajko Vasić, postaje opterećenje za RS i život građana u ovom entitetu, izjavio je u intervjuu za „Dnevni avaz“ Ognjen Tadić, potpredsjednik SDS-a i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH.

Rješavati konflikte

Kako komentirate tvrdnje predsjednika SNSD-a i RS Milorada Dodika, koje je iznio nedavno na stranačkom savjetovanju u Tesliću, da će u fokusu djelovanja SNSD-a biti dominantne teme ekonomija i politika zapošljavanja?

- Dodik je na jednom takvom sastanku govorio pred ljudima koji su se u većem broju slučajeva izuzetno okoristili o vlast. Veoma veliki broj njih su milioneri i na takvom skupu, među većim brojem milionera, reći da ste zadovoljni kako živite, nije nimalo pogrešno. Poenta je u tome da s takvim stavom treba izaći pred narod, izuzev ako niste spremni na sva moguća licemjerstva samo da biste očuvali svoju ličnu poziciju.

Više pročitajte u današnjem izdanju "Dnevnog avaza"...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.