PROBLEMI

Zbog lošeg vremena Banja “Dvorovi” u Bijeljini izgubila 150.000 KM planirane zarade

Banja „Dvorovi“ ove godine obilježava pola stoljeća od izgradnje olimpijskog bazena

Piše: Lj. LJUBOJEVIĆ

24.7.2018

Uz nezapamćeno lošu posjetu protekla je skoro polovina ovogodišnje sezone kupanja na dvorovljanskim bazenima u Bijeljini. 

 Ljekovita voda

Tome su najviše doprinijeli loši vremenski uvjeti u junu i maju, veliki broj kišnih dana i dnevne temperature koje su više odbijale nego što su privlačile kupače na bazene, kaže Milorad Zekić, direktor Javne ustanove Banja „Dvorovi“.

- Zbog loših vremenskih prilika izgubljeno je najmanje 150.000 KM očekivane zarade, što bi značajno doprinijelo stabilizaciji poslovanja naše javne ustanove. Umjesto očekivanih sunčanih dana, menadžment Banje će sada morati posegnuti za drugim rješenjima kako bi radnicima isplatio neisplaćene plaće od početka ove godine – kazao je Zekić.

U ovoj godini Banja „Dvorovi“ trebala je obilježiti i vrijedan jubilej – pola stoljeća od izgradnje olimpijskog bazena. Ljekovitost dvorovljanske termalne vode otkrivena je još davne 1956. godine, kada je zagrebački „Naftagas“, umjesto nafte, u Dvorovima pronašao ljekovitu vodu, koja izbija s dubine od 1.345 metara, s izlaznom temperaturom od 75 stepeni Celzijevih.

 Novi projekti

Termalna voda, koja je svojevremeno preporodila Dvorove, očigledno je, da bi i u budućnosti donosila dobit i blagostanje ovom naselju i njegovim stanovnicima, trebala bi biti „upakovana“ u nove projekte i investicije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.