BIH

Besplatni udžbenici za prvačiće u TK

Avaz.ba

20.8.2018

Zahvaljujući inicijativi Fuada Hadžimehmedovića, predsjednika Kluba poslanika SBB-a u Skupštini TK i delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH, prvačići s područja Tuzlanskog kantona u predstojećoj školskoj godini imat će besplatne udžbenike.

Osim prvačića, besplatne udžbenike dobit će i učenici petih razreda za koje školske komisije utvrde da pripadaju nekoj od socijalno ugroženih kategorija.

- Kupovina udžbenika za školsku djecu naša je inicijativa i zahtjev za intervenciju u budžetu. Briga za sve u ovome društvu temelj je naše politike i to se odnosi na sve slojeve. Besplatno školovanje treba omogućiti svima. To nam je obaveza, a ovo je dio mog doprinosa na tom planu u zadaći vraćanja nade u mogućnost života u ovoj našoj BiH - kazao je Hadžimehmedović.

On je dodao da je tokom rasprave o federalnom budžetu također podnio zahtjev da svim učenicima osnovnih škola u cijeloj FBiH budu osigurani besplatni udžbenici.

- To je dio naših nastojanja da promijenimo svijest o odnosu države prema građanima i učinimo perspektivu života na ovim prostorima ljepšom. Nažalost, Vlada FBiH, s premijerom Fadilom Novalićem na čelu, nije imala sluha za to – rekao je Hadžimehmedović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.