PROMOCIJE

Predstavljena prva tomislavgradska slikovnica

Djeca su autori ilustracija, njihov nastavnik likovne kulture i umjetnik Enis Redžepagić Hek slikovnicu je uredio, dok je Sead Redžepagić autor pjesama

Sa sinoćnje promocije. Tomislavcity

A. K.

24.11.2018

U petak navečer tomislavgradska kinodvorana bila je pretijesna da primi sve mališane i njihovu pratnju koji su željeli prisustvovati promociji prve tomislavgradske slikovnice.

Slikovnica pod nazivom „Moja duša“ promovirana je povodom Sedmice dječijih prava, a njeni autori su dvojica odraslih Duvnjaka i mnogo duvanjske djece. Djeca su upravo autori ilustracija, njihov nastavnik likovne kulture i umjetnik Enis Redžepagić Hek slikovnicu je uredio, dok je Sead Redžepagić autor pjesama.

Brojnu publiku pozdravila je direktorica tomislavgradske OŠ „Ivan Mažuranić“ Milica Skočibušić, koja je i autorica recenzije za slikovnicu. Pjesme iz slikovnice recitirali su učenici navedene škole. Djeca su čitala djeci, ali i odraslima odašiljali poruke.

- Ovih dana se obilježava Međunarodni dan dječijih prava, a mi smo odabrali ovaj dan za promociju slikovnice „Moja duša“, a sve u sklopu „Mjeseca knjige“ - kazali su voditelji promocije Ružica Parlain i Jozo Zrno, dok je Danijela Papić, direktorica Kulturno-informativnog centra (KIC) Tomislavgrad, u sklopu kojeg je i dvorana u kojoj se desila promocija, izrazila zadovoljstvo ambijentom u kojemu je promocija održana, te izuzetnim odzivom na promociju slikovnice, koja će sigurno biti drago štivo duvanjskih mališana, pa i odraslih, koji rade s njima.

Dodatni scenski i umjetnički ugođaj promociji dao je i muzički nastup duvanjskih mališana iz Škole mjuzikla i glume koja djeluje pri KIC-u, te najmlađe kategorije duvanjskih mažoretkinja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.